El castell vist des del cim de la muntanya d'Ullà

Muntanya d’Ullà

Facebooktwittermail
Punt de sortida: Forn de Calç
Durada total: 1h 26m
Desnivell: 277 m
Alçada mínima: 39 m
Alçada màxima: 316 m
Distància: 4,19 km
Track gps:

La pujada a la muntanya d’Ullà, no és massa concorreguda, per això si volem gaudir de tranquil·litat i d’una vista excepcional sobre l’Empordà, aquest és el millor lloc.
Començarem des del pou de glaç que hi ha a la petita plaça que formen l’encreuament del camí de les Dunes amb el C/ Sta. Margarida. Aquest serà el punt d’inici d’unes quantes de les sortides que proposo aquí la web. També un bon lloc per deixar el cotxe.
Aquí ja trobem un pal indicatiu que ens diu per on hem d’anar. La pujada transcorre tot seguint el GR-92, així doncs només hem d’anar seguint els senyals vermells i blanques que ens anirem trobant i arribarem sense dificultats al castell.
Durant la pujada, trobarem tres capelles, que segons s’explica, servien per donar refugi als pastors de la zona.
Un cop al coll de la Creu, ens trobem amb un encreuament de camins, si continuéssim rectes, baixaríem cap a l’ermita de Sta. Caterina, el de la dreta, ens portaria clarament cap al castell, nosaltres, girem a l’esquerra (Oest) i anem seguint el petit sender. El camí en general és veu bé per on passa, però hi ha algun lloc on no és massa rastrejat es pot perdre un xic. De totes maneres, hi ha fites que ens aniran guiant cap al cim tot passant per la carena de la muntanya. Arribem al cim sense problemes.
Un com hàgim gaudit d’aquest cim, anirem baixant pel mateix camí fins que tornem a ser a la primera capella, la de baix de tot. Aquí el camí es bifurca. Nosaltres hem pujat pel de l’esquerra, ara però anirem baixant pel de la dreta. Trobarem un parell d’encreuaments, en els dos casos, el de l’esquerra sempre porta al camí pel qual hem pujat, nosaltres anirem seguint els de la dreta. En cas de dubte, sempre hem d’agafar el que fa baixada i que va en direcció a Torroella de Montgrí.

Muntanya d'Ullà
Muntanya d’Ullà
(Visited 1.559 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *