Niu de l’Àguila – Serrat de les Esposes

Facebooktwittermail

Refugi d’inici: Niu de l’Àguila

Refugi final: Serrat de les Esposes

Distància: 12,3km

Desnivell +: 442 m

Denivell -: 1404m

Temps: 6h 51m

Track: Si

Descripció de l’etapa:

Sisena i última etapa de la nostra aventura pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Anirem des del refugi Niu de l’Àguila fins al del Serrat de les Esposes. L’etapa no és especialment dura per les pujades sinó per les baixades ja que acumularem un desnivell negatiu de més de 1400 metres.

Per començar, l’etapa inicia amb una forta baixada que sense masses problemes, ens portà al Coll de la Vall. Caldrà estar atents a les fites que marquen el camí ja que son més visibles que les marques de pintura.  Aquí el terreny comença a estar menys inclinat però seguim en baixada i sempre amb excel·lents vistes

Passarem molt a prop del cim de la Canal Freda i seguint la cresta divisòria entre el Berguedà i la Cerdanya, arribem a la Pleta del Llamp.

Seguim baixant per un camí herbat cosa que els peus agraeixen després de tant pedra. El coll de Jou pot ser un bon lloc on fer una parada abans de pujar al cim de les Penyes Altes.

Després d’uns 10 minuts iniciem els 250 metres de desnivell que ens separen del cim. La pujada es fa bé i només a l’últim tram es bastant forta. Les vistes des del cim son espectaculars i aquí si val la pena fer una bona parada per contemplar el paisatge.

Anem de baixada

A continuació, iniciem ara una llarga baixada on en el primer tram haurem de prestar molta atenció ja que el desnivell és molt fort. Aviat però entrarem al bosc i el camí es fa més còmode. Finalment, anem seguint fins arribar al Pla de Moixeró.

A continuació, hi ha molts camins fets pel bestia que pastura aquí els mesos d’estiu. Seguidament, creuarem el Pla mes o menys a mitja alçada dirigint-nos sempre al coll de Moixeró. Cal destacar que abans d’arribar al coll hi ha la opció de desviar-nos a la dreta i retallar un xic el camí. Nosaltres però vam anar fins al coll doncs tot i que es fa més volta, el camí sembla més assequible.

El primer tram la baixada no és massa forta però poc després del Coll de Dental, iniciarem l’últim i intens tram de baixada que ens portarà fins pràcticament el refugi.

Ara per un còmode camí acabem d’arribar fins el punt final d’aquesta meravellosa travessa.

(Visited 2.063 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar