De Queralbs a Núria

de Queralbs a Núria

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Pirineu Oriental
Punt de sortida: Queralbs
Durada total: 3 hores (anada)
Desnivell: 853 m
Alçada mínima: 1220 m
Alçada màxima: 1960 m
Distància: 7,5 Km (anada)
Track gps: Si

El camí de Queralbs a Núria, és una excursió fàcil a l’estiu, però a l’hivern molt difícil i només aconsellable per gent experimentada en alta muntanya hivernal.

La vall de Núria és una vall pirinenca al terme municipal de Queralbs, a la comarca del Ripollès, a les Comarques Gironines. Es troba a una altitud de 1.964 metres sobre el nivell del mar, envoltada de cims de gairebé tres mil metres, on neixen una multitud de fonts i torrents. Per raó de la seva situació geogràfica i el clima, presenta una flora i una fauna característiques de la muntanya medioeuropea i de l’alta muntanya alpina. A més, hi viuen espècies vegetals i animals endèmiques dels Pirineus. Aquesta vall és accessible mitjançant un tren cremallera o bé a peu, seguint algun dels camins de muntanya que arriben fins a Núria.

Sortim des de la plaça del Raig de Queralbs, on amb una mica de sort podrem aparcar el cotxe, pugem per les escales de Can Perico i quan trobem un carrer, agafem aquest cap a la dreta l’anem seguint i al pròxim encreuament agafem el camí empedrat de l’esquerra que ja veurem que hi ha un rètol que indica Núria.

Anem pujant entre arbres, xalets i vaques fins que ens trobem la carretera de Fontalba, la travessem en diagonal i a partir d’aquí es tracta d’anar seguint el camí que ens portarà directament a Núria. Tota l’estona tindrem la via del cremallera al nostre costat.

Podem tornar pel mateix camí o agafar el cremallera fins a Queralbs.
Més informació sobre el cremallera, amb horaris i preus aquí http://www.valldenuria.com

Powered by Wikiloc
De Queralbs a Núria
De Queralbs a Núria
(Visited 16.594 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *