Rebost – Niu de l’Àguila

Facebooktwittermail
Refugi de sortida: Rebost
Refugi de pas:
Refugi d’arribada: Niu de l’Àguila
Temps efectiu: 2h 14m
Temps total: 2h 53m
Alçada màxima:  2511m
Alçada mínima:  1622m
Desnivell de pujada:  933m
Desnivell de baixada:  61m
Distància:  6,35km

Cavalls del Vent Etapa 5

Cinquena etapa entre els refugis de Rebost i Niu de l’Àliga. Etapa molt curta però amb un desnivell important. Avui és el dia que arribem al punt més alt de tota la ruta dels Cavalls del Vent. A uns 5 minuts del refugi es troba el vèrtex geodèsic de la Tosa, a 2.536 metres d’altitud. El refugi Niu de l’Àliga és el refugi guardat més alt de tot el Pirineu. Avui, només sortir de Rebost, a 1630 metres, cal pujar molt, però es fa sense dificultat, la inclinació és suau; el problema més gran, pot ser el clima. Sobretot a partir de migdia, ja que és molt probable patir vents molt forts i no parlem de la pluja, neu o calamarsa.
Nosaltres optem per matinar molt i fer l’etapa durant el matí i així reduir la possibilitat que ens enganxi el mal temps. El millor és mirar la previsió del temps abans de sortir de Rebost.

Iniciem la marxa

Sortim de Rebost i de seguida comencem a pujar. Travessem una primera pista i a mà esquerra, trobem la font Ramon Espelt. A pocs metres trobem també un bonic mirador. Seguim pujant i el nostre sender travessa diverses vegades una pista forestal. A continuació, trobem l’estacionament de la Ruta Trencapinyes. Seguirem l’interior d’un frondós bosc de pins negres i, a la nostra esquerra, veurem els pics que són la nostra destinació d’avui.
Passem per un petit pla per seguir pujant. La pujada no és forta però si contínua. Finalment deixem el bosc enrere i arribem al coll de Comafloriu.

Ja estem pujant per un terreny rocós, no hi ha arbres. Comencem a canviar de direcció: en comptes de dirigir-nos més o menys cap a NE, ens dirigim cap al nord i, a continuació, passarem pel N-NO per arribar al cim del Serrat Gran.
Des d’aquí, fem una petita baixada fins al Coll de Comabella per enfilar l’últim tram de pujada del dia.
Ja tenim el refugi a la vista, no obstant això, seguim un xic a la dreta per coronar el cim de la Tosa d’Alp i d’aquí baixar en un moment fins al refugi.

(Visited 2.963 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *