Cavalls del Vent

Cavalls del Vent

Facebooktwittermail

Una travessa entre vuit refugis de muntanya, de poc més de 76 quilòmetres de distància i de 10000 metres de desnivell acumulat. És la millor proposta per conèixer el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Encara que per als més atrevits és un repte de menys de vint hores, la majoria d’excursionistes ho fan entre 3 i 6 dies.
Aqui et relataré l’opció més tranquil·la, la de 6 dies. Perquè com diria Josep Maria Espinàs, per conèixer un territori, tot depèn de la velocitat en què hi passis. Nosaltres volem conèixer molt bé aquest Parc Natural.

Els Cavalls del Vent són les banderes d’oració tibetanes que onegen als cims de l’Himàlaia. Aquest és el suggerent nom que van escollir els guardes de vuit refugis del parc per a la travessia senderista que els uneix.

El trajecte permet fer-se una idea de la riquesa i varietat del parc natural: boscos de pins, roures i faigs; cims com la Tosa de 2.537 metres o el de les Penyes Altes de 2.279 metres; prats alpins com el de Moixeró o el de Bagà; valls i torrents com el de Gresolet o el Bastareny. Tot sota la imponent figura del mític Pedraforca, muntanya de la qual es recorre la base.
La travessa de Cavalls de Vent està dividida en vuit etapes, tot i que cada grup d’excursionistes pot decidir recórrer més d’una en cada jornada.

Les etapes que hem fet nosaltres son:

  1. Serrat de les Esposes – Prat d’Aguiló
  2. Prat d’Aguiló – Gresolet
  3. Gresolet – Sant Jordi
  4. Sant Jordi – Rebost
  5. Rebost – Niu de l’Àliga
  6. Niu de l’Àliga – Serrat de les Esposes

Qualsevol dels refugis que formen part de la travessia pot ser escollit com a inici o final, i el sentit de la caminada també és lliure. L’única cosa que cal recordar és que el guarda de cada refugi ha de segellar la targeta de pas que cada senderista haurà rebut en començar Cavalls de Vent, a fi de rebre el record corresponent a la seva finalització.

Aquesta ruta passa per les comarques del Berguedà i la Cerdanya i per les províncies de Barcelona, Girona i Lleida. El tram més dur és l’ascens al pas dels Gosolans (2.430 metres) des del refugi de Prat d’Aguiló. En una pujada molt directa per una tartera que pot arrencar més d’un esbufec. El tram més bonic és el dels Empedrats del torrent del Forat, prop del refugi Sant Jordi.
A part dels paisatges i la natura, Cavalls de Vent permet gaudir del tracte humà amb els guardes o altres senderistes en cadascun dels refugis que conformen la travessa.

Per participar en una travessa senderista com aquesta cal tenir en compte un seguit de recomanacions bàsiques:
– la motxilla ha de ser còmoda i lleugera, amb tot l’imprescindible per als dies i nits de refugi.
– cal planificar la durada de la travessa en funció de la capacitat física i tècnica de la persona més feble del grup.
– s’han de conèixer les normes bàsiques de precaució en cas de mal temps o de contingències a la muntanya.

Mapa Cavalls del Vent

Perfil Cavalls del Vent

(Visited 2.618 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *