Carros de Foc

Carros de Foc

Facebooktwittermail

La travessa dels Carros de Foc transcorre íntegrament per un terreny d’alta muntanya, on els blocs de granit, tarteres i camins es barregen en cadascuna de les etapes en un recorregut circular que uneix els 9 refugis de muntanya del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de St. Maurici fet que dóna garanties de la bellesa dels seus paratges. Transcorre entre les comarques del Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Tot va començar els anys 80 amb les visites de cortesia que es feien els guardes d’uns refugis als altres. L’any 1987 a uns guardes se’ls acudí de visitar a tots els seus companys amb menys de 24 hores i cada vegada que un passava per algun refugi, s’avisava als altres per l’emissora dient que ja havien passat els Carros de Foc.
Hi Ha dues modalitats per fer la volta: la modalitat “Open” i la “Plus”.

Modalitat Open

És la típica travessa entre refugis, no hi ha preses, pots començar al refugi que desitgis i en el sentit que vulguis, també ho pots fer amb els dies que creguis necessaris. L’única cosa a tenir en compte, és arribar al refugi on dormiràs abans de l’hora de sopar, o sigui a les 7 de la tarda.

Modalitat “Plus”

Al recorregut tradicional dels nou refugis de Carros li oferim un plus amb la incorporació d’un altre refugi, El Pla de la Font. Un recorregut 19 quilòmetres més llarg i més dur que sens dubte ens sorprendrà per la seva bellesa.
Hem de tenir en compte que l’itinerari no disposa d’un marcatge especial. En alguns trams l’itinerari comparteix camí amb el GR 11 on trobarem marques de pintura vermella i blanca. Altres trams estan marcats amb estaques de fusta pintades de groc. La major part del temps seguirem el camí gràcies a les fites (piles de pedres) que altres muntanyencs van construir abans que nosaltres. L’ús del mapa i millor el del GPS és imprescindible.

Per realitzar la ruta, comptarem amb un carnet de pas que segellarem en tots els refugis pels quals passem. Inclou algun obsequi exclusiu de Carros de Foc i un mapa del recorregut a escala 1:50000 de l’Editorial Alpina.

El carnet o forfet es recollirà en el refugi d’inici; excepte en la zona d’Espot / Refugi Mallafré, Amitges i JM Blanc, que es recollirà al poble d’Espot, a la botiga Roya (horari: de 9 h a 13 h i de 16 h a 20.30 h).

(Visited 1.076 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *