Tossal dels Tres Reis

Tossal dels Tres Reis

Facebooktwittermail

des de Fredes (Castelló)

Situació geogràfica: Els Ports
Inici / final: Fredes (Castellò)
Durada total: 3h 37m
Desnivell: 452 m
Alçada mínima: 1063 m
Alçada màxima: 1348 m
Distància a/t: 9,6 km
Track gps: Si

És una ruta circular molt senzilla, no molt llarga i amb poc desnivell. Té l’encant d’arribar al punt singular on s’uneixen tres comunitats: Catalunya, Aragó i País Valencià, a més d’oferir-nos en aquest punt unes bones vistes. La tornada a Fredes pel traçat del GR no és dur i permet gaudir del magnífic entorn.
Deixem el cotxe a l’entrada de Fredes (poble que pertany al municipi de la Pobla de Benifassà), ja que sol haver-hi bastant lloc on aparcar. Un cop aparcat el cotxe seguirem la pista que veurem a la nostra esquerra, mirant al poble des de la carretera per on hem arribat.
Comencem a ascendir a poc a poc, al cap d’un moment d’haver començat i a una corba a l’esquerra, veurem un sender molt desdibuixat. Hem d’anar amb compte, ja que és fàcil perdre la traça i algun cop tenim la sensació d’anar camps a través. Si seguim el camí correcte, aviat arribem a una pista senyalitzada amb fites de pedra. Si no es troba aquest sender, es pot continuar per la pista fins a arribar a una bifurcació en forma de V que és on ens porta aquest sender. Aquesta opció és una mica més llarga però més segura de no perdre el camí.
Seguirem per la pista de la dreta, una pista molt ampla i en molt bon estat. Atenció!! Ara anem només uns metres per aquesta i veurem una altra pista més estreta que discorre paral·lela a la nostra esquerra. Ens canviem de pista i anem a aquesta més estreta.
Anem caminant per aquesta pista sempre en lleugera pujada fins que ens trobem amb una altra bifurcació, la pista de l’esquerra té una porta, nosaltres, continuem per la dreta. Al cap d’uns 750 metres, veurem un sender marcat amb una fita de pedres que seguirem. Davant nostre ja hi ha el Tossal. Continuem el camí i llavors tindrem el Tossal a la nostra esquerra, ens trobarem una bifurcació amb un camí que baixa, el qual descartem. Nosaltres continuem recte. Aviat farà un gir cap a l’esquerra per dirigir-nos a l’ascensió final, que per aquesta part té certa inclinació. El sender ens porta a una paret de roques, que per la part de més a l’esquerra es pot pujar sense problemes i finalment, arribem al cim.
Al tossal veurem un pal assenyalant el punt on s’uneixen les tres comunitats, des d’on podrem gaudir d’unes magnífiques vistes. Comencem el descens per un sender que va baixant, el seguim. El sender no està gaire definit. Ens guiarem per les fites que anem trobant. La part menys visible del sender, és la part final, quan es fa pràcticament pla, llavors arribarem a una pista que seguirem cap a la dreta.
Arribem a una bifurcació, seguim recte i després cap a l’esquerra i arribem al Mas del Ric. Continuem per pista ampla de la dreta. Després de recórrer uns 50-100 m veurem a la nostra dreta una altra pista amb una cadena. Passem la cadena i seguim la pista, en uns pocs metres veurem els senyals vermells i blancs del GR-7.
Ara només hem de seguir els senyals del GR, per un sender molt bonic que discorre entre el bosc. Ens trobarem un parell de pujades curtes, però en la seva gran majoria va de baixada fins que tornem a ser al punt d’on hem sortit, Fredes.

Tossal dels Tres Reis
Tossal dels Tres Reis
(Visited 3.985 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *