L'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar – L’Ampolla

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 29

Punt de sortida: L’Ametlla de Mar
Punt d’arribada: L’Ampolla
Durada total: 4h 10m
Desnivell: 128 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 22,2 m
Distància: 14,62 km
Track gps: Si

Tram de màxim interès, amb característiques semblants a la part final de l’etapa anterior. Iniciem la ruta a l’Ametlla de Mar on el GR92 es fa plenament Mediterrani, en el seu itinerari per cales i penya-segats, amb desnivells suaus, sempre en primera línia de costa i utilitzant el camí de ronda, sempre que és possible. Es tracta d’una etapa obligatòria per a tots els amants del GR92, i recomanable també per a tots com una etapa “mostra” del que vol ser aquest sender.

El camí no té cap complicació des del punt de vista orientatiu: només cal seguir els senyals blancs i vermells del GR i deixar-se portar pel sentit comú a l’hora de triar la ruta, que ressegueix literalment la línia de costa, deixant sempre el mar a la nostra esquerra. Malgrat que el desnivell és imperceptible, és molt trenca-cames per les constants pujades i baixades que fa, i pel terreny pedregós: estem a la costa però cal anar ben calçat.

Quan la calor ja comença a fer força, cal dur barret, i deixar-se temptar per les aigües de les incomptables cales que anem trobant per fer un bon banyet.

Descripció de l’etapa

Iniciem a la plaça del Canó de l’Ametlla de Mar. El GR 92 voreja el port de l’Ametlla i es passa pel costat del “Varador” o drassana. Al davant de la llotja es va a la dreta i es puja per unes escales. Un cop a dalt, es va a l’esquerra encara per sobre el port.

Anem seguint i arribem a la caleta del Pepo. Aquí, el camí de ronda segueix per unes
escales; al davant d’una fita de costa es deixen i es va a la dreta. Més endavant es deixa un xalet a la dreta i es continua pel camí de ronda. El camí és una mica irregular, però sempre té continuïtat fins a la Cala del Bon Caponet.
Deixem la cala enrere seguint sempre el camí de ronda sense cap tipus de dificultat.
Arribem a la platja de l’estany Podrit. Aquí, algun tram sembla que el camí quedi tallat però sempre té continuïtat. Aquest és un tram salvatge i de gran bellesa.

Anem passant cales i platges, sempre d’una gran bellesa. En ser una etapa relativament curta, podem parar a observar el paisatge.

Finalment, arribem a l’Ampolla. Aquest, és un municipi que es va formar en 1989 després de separar-se del Perelló després de diversos anys de litigis. L’Ampolla havia estat declarat municipi en 1937 però la segregació va quedar anul·lada en finalitzar la Guerra Civil espanyola.

Gr-92 Etapa 29
Gr-92 Etapa 29
(Visited 26.213 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *