Refugis de muntanya a la Catalunya Central

Refugis a la Catalunya Central

Facebooktwittermail

En un principi, els muntanyencs utilitzaven les cabanes de pastors i altres edificacions o cavitats per pernoctar. Al començament del segle XX es va començar la construcció de refugis de muntanya als Pirineus per tal de cobrir millor les necessitats dels muntanyencs. Es tractava en aquest cas d’instal·lacions esportives impulsades fonamentalment per clubs de muntanya i així facilitaven les rutes i travesses de tot excursionista que ho necessités.
Avui dia, les instal·lacions que disposen de guarda de refugi suposen una garantia de qualitat per a l’usuari que paga un preu pels serveis que rep. D’altra banda, les funcions d’un refugi guardat desborden qualsevol plantejament turístic o esportiu i entren de ple en el terreny del servei públic, no només perquè serveixen de suport al rescat d’accidentats sinó pel seu suport en tasques d’informació, sensibilització ambiental o control del medi.
En l’actualitat els refugis de muntanya que faciliten la pràctica del muntanyisme són titularitat de les federacions autonòmiques, clubs de muntanya, institucions públiques o empreses particulars.
A continuació et detallem els principals refugis que trobaràs a Catalunya Central.

RefugiProvínciaTelèfonContacte
Refugi Agulles "Vicenç Barbé"Barcelona607 743 070 
Refugi Mas del TroncBarcelona686 541 983 
Refugi Sant BenetBarcelona606 906 524 
Refugi El CauBarcelona938 565 144 
Refugi Santa CeciliaBarcelona938 350 566 
Refugi Santuari de BellmuntBarcelona937 447 107 

Podeu trobar més informació a la pàgina de refugis de la FEEC

(Visited 1.188 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *