Lhotse

Lhotse

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Tibet / Nepal
Alçada: 8516 metres
Primera ascenció: 18 de maig de 1956
Alpinistes: Fritz Luchsinger
Ernst Reiss
1ª ascenció catalana:  
Alpinistes:  

El Lhotse, amb 8.516 m d’altitud, és la quarta muntanya més alta de la terra. Es troba a la serralada de l’Himàlaia, a la frontera entre el Nepal i el Tibet, a tocar de l’Everest. Aquesta proximitat amb l’Everest n’ha provocat una certa ignorància per molts muntanyencs. A més del cim principal tenim altres cims secundaris de més de 8.000 m: el del Mig (Est), amb 8.414 m i el Lhotse Shar, amb 8.383 m.
El Lhotse és el cim E1 del servei cartogràfic de l’Índia, ja que sembla que la muntanya no tenia un nom local en tibetà ni tampoc en nepalès. Durant l’agost de 1921, en un reconeixement a l’Everest que va fer Howard Bury i com que no va trobar un nom local li va posar com a nom: Lhotse que en tibetà vol dir “Pic Sud”, en referència al cim es troba al sud de l’Everest i unit a aquest pel coll Sud. Al 27 de setembre del 1987, una expedició mataronina que intentava fer el cim del Lhotse Shar fou escombrada per una allau i hi moriren els alpinistes Antoni Sors, Sergi Escalera, Francisco Porras i Antonio Quiñones.
El 8 d’octubre de 1980 Carles Vallès i Manuel Badiola van fer cim al Lhotse Shar. No ens consta que cap català hagi fet el cim principal.

(Visited 417 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *