Sant Benet

Sant Benet

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Guilleries
Punt de sortida: Osor
Durada total: 5h 21m
Desnivell: 853 m
Alçada mínima: 323 m
Alçada màxima: 1147 m
Distància: 15,7 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Interessant i solitària sortida a Sant Benet, al cor de les Guilleries. Tot i que en tot moment passem per camins marcats com a Gr i Pr, en tota l’estona no ens vàrem trobar a cap altre excursionista. La vista des del cim i d’altres punts és espectacular.
Iniciarem l’excursió a la població selvatana d’Osor. Des de la carretera principal, anem a buscar el Pont Vell, pont romànic de pedra d’una arcada gran que data del S. XV.
Un cop passat el pont, girem a l’esquerra pel carrer de França i aquí ja trobem senyals blancs i vermells de Gr que si les anem seguint, es portaran fins al Santuari de la Mare de Déu del Coll.
Per tant, anem pujant seguint sempre aquests senyals i el primer punt que trobem a destacar és la Capella de la Mare de Déu del Part que es troba en un estat d’abandonament lamentable.
Poca estona després d’haver passat la capella, arribarem al coll de Nafré on ens trobarem amb la carretera. La seguirem uns metres per enfilar-nos decididament per un sender que es troba a escassos 100 metres del coll a mà esquerra. Anem pujant i a uns 5 minuts d’haver deixat la carretera ens trobem davant nostra una pista on nosaltres no vàrem veure cap senyal. A mà dreta aniríem a la carretera i a l’esquerra vés a saber on. Per tant, per continuar el Gr, seguirem recte per un sender que també costa una mica de veure si no t’hi fixes bé.
Ara si, anem pujant sense problemes seguint els senyals, passarem de davant d’una casa restaurada i al cap de poca estona d’aquesta casa, ens trobarem amb una altra pista. Ens fixarem que el Gr segueix recte, però que haurem d’obrir i sobretot tornar a tanca una porta feta amb un somier. Passats escassos metres d’aquesta porta, arribem a una esplanada on els senyals tornen a costar molt de veure. El camí continua cap a la part esquerra de l’esplanada i en molt pocs metres ja arribem al Santuari de la Mare de Déu del Coll. A part del Santuari, hi ha un restaurant que també és hostal.
Continuem recte per unes escales que hi ha al costat d’una de les construccions del coll i seguirem una estona per la carretera. Ara canviem els senyals que hem estat seguint fins ara pels blancs i grocs del Pr-C222.
Després d’haver passat unes cases, trobarem un rètol que ens indica que hem de girar a la dreta. Aquí tenim dues opcions. La primera és seguir els senyals, el sender és molt costerut i guanya metres molt ràpidament i com més puges, més forta es fa la pujada. Segons el GPS hi ha un pendent màxim que supera el 37%.
Si voleu una opció més llarga però més còmode per pujar a Sant Benet, seguiu per la pista i també arribareu al cim, això si, si agafeu la pista, no hi ha cap tipus de senyals. Nosaltres vàrem escollir de pujar pel sender i fer la baixada per la pista, ja que el fort desnivell i de baixada carrega molt els genolls. Vosaltres mateixos de qualsevol manera arribareu al cim de Sant Benet.
Un cop al cim les vistes són espectaculars. Entre d’altres podem veure quasi tota la zona de les Guilleries, el Far, els pantans de Sau i Susqueda, Vic, Sant Hilari, Montserrat, el Montseny, etc.
Des del cim, veurem que direcció sud hi ha com un altre cim amb una antena. Us recomano anar fins a l’antena, ja que la vista també és molt bona. Per baixar, tal com he dit abans, nosaltres vàrem baixar còmodament per la pista fins al Santuari i del Santuari, vàrem desfer el mateix camí pel qual vàrem pujar.

Sant Benet
Sant Benet
(Visited 2.406 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *