Serrat del Sentinella

Serrat del Sentinella

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Girona / Costa Brava
Punt de sortida: Darnius
Durada total: 2h 54m
Desnivell: 279 m
Alçada mínima: 173 m
Alçada màxima: 390 m
Distància: 8,14 km
Track gps: Si

Inici de l’Aventura: Des de Darnius fins al Primer Mirador

El Serrat del Sentinella és una serra amagada entre el pintoresc poble de Darnius a l’Alt Empordà i el fascinant pantà de Boadella. És una joia natural, ricament dotada amb una bellesa que, malgrat tot, roman relativament desconeguda pel món excursionista.

Comencem la nostra ruta al poble de Darnius, més concretament a la plaça Major. Des d’aquest punt de partida, seguim en direcció nord i ens encaminem cap a un carrer que s’inclina lleugerament cap a baix i que queda just a la nostra esquerra: el carrer del Trull. Avançant uns pocs metres, girem pel primer carrer que trobem a la dreta on identificarem dues cases amb la inscripció “Gener del 2013”. Just després d’aquestes cases, i a la nostra dreta, descobrim un camí que baixa, marcat amb senyals de color grog. Aquests senyals seran les nostres guies durant tota l’excursió.

Descobrim Paisatges i Miradors del Serrat del Sentinella

Seguim aquest camí que hem agafat a prop de les cases, passarem per davant del mas Planell i, després d’una estona, ens trobem amb la carretera Gi-503. És fonamental tenir molta precaució en travessar carreteres, així que estem alerta.

Just després de la carretera, ens trobem amb un encreuament. A la dreta, un camí ens portaria a l’ermita de Sant Esteve del Llop, mentre que a l’esquerra continua el nostre itinerari. Donada la proximitat de l’ermita, recomano fer una petita desviació per visitar-la. Un cop feta la visita, retornem a l’encreuament. En aquest moment, el camí es converteix en un sender més estret i comença a pujar, indicant que estem ascendint cap al Serrat.

La pujada ens porta finalment al Mirador de la Tortuga, un lloc excel·lent per gaudir de les primeres vistes panoràmiques impressionants. Si ens fixem amb deteniment al nostre entorn, descobrirem l’origen del nom d’aquest particular mirador.

Per continuar, retrocedim uns pocs metres i seguim els senyals grocs que ens indiquen un gir a la dreta. Comencem la baixada. No trigarem gaire a arribar a un altre mirador espectacular: el mirador del Serrat del Sentinella.

Final de la Ruta: Retorn a Darnius

Un cop hàgim gaudit d’aquestes vistes, continuem la baixada i, sense cap mena de dificultat, retornem a Darnius. Com a consell final, no perdeu l’oportunitat de visitar l’entorn de l’església de Darnius; és realment encisador.

Serrat del Sentinella
Serrat del Sentinella
(Visited 902 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *