Antàrtida: Mont Vinson

Antàrtida: Mont Vinson

Facebooktwittermail

El Mont Vinson és la muntanya més alta de l’Antàrtida, i està situada a uns 1.200 km del pol Sud. Tot el massís té una longitud d’uns 21 km i un ample d’uns 13 km. Un altre cim important és el mont Craddock de 4.650 m. i que està situat a l’extrem sud del massís.
L’existència del massís va ser del tot desconeguda fins a l’any 1957, quan va ser vist per una nau de la US Navy. Fou anomenat així en honor de Carl Vinson, un congressista per l’estat nord-americà de Geòrgia que va ser un dels més fervents promotors de la investigació i recerca a l’Antàrtida.
L’any 1963, dos grups diferents de l’American Alpine Club cercaren fons a la National Science Foundation per tal de formar una expedició per coronar el Vinson. Els dos grups es van fusionar en un de sol per desig de la National Science Foundation il’American Alpine Club, i Nicholas Clinch va ser l’escollit per comandar l’expedició que oficialment va ser anomenada American Antarctic Mountaineering Expedition 1966/67. Aquesta expedició va ser patrocinada per l’AAC i la National Geographic Society, i va comptar amb el suport sobre el terreny de la U.S. Navy i la National Science Foundation Office of Antarctic Programs.
En total 10 científics i muntanyencs van participar a l’AAME 1966/67. EL desembre de 1966 la Navy va transportar l’expedició i les seves provisions a la base antàrtica McMurdo Sound, dels Estats Units , i d’allà fins a la Serralada del Sentinella. Tots els membres de l’expedició van coronar el cim. El primer grup el 18 de desembre de 1966, quatre membres més l’endemà, i els darrers tres el dia 20.

(Visited 858 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar