Del Refugi Saboredo al Restanca

Facebooktwittermail

Carros de Foc etapa 2

Refugi de sortida: Saboredo
Refugi de pas: Colomers
Refugi d’arribada: Restanca
Temps efectiu: 6h 04m
Temps total: 6h 28 m
Alçada màxima: 2568 m
Alçada mínima: 2010 m
Desnivell de pujada: 928 m
Desnivell de baixada: 1193 m
Distància: 13,5 km
Track gps:

 
La nit al refugi de Saboredo ha sigut molt dolenta a causa de la forta tempesta de llamps i trons que ens ha passat per sobre.
Esmorzem i quant ens disposem a emprendre la sortida, la Cristina ens diu que donem records seus a l’Angi de Restanca. Així ho farem.

Som-hi!!

Comencem a caminar en direcció el Coll del Tuc Gran de Sandrosa. La pujada la fem bé i sense cap mena de dificultat arribem dalt el coll. A la baixada però seguíem unes fites que ens haguessin portat fins al Pont dera Montanheta. Hem hagut de recular uns 60 metres de desnivell per recuperar el camí bo. Sense cap més complicació arribem al refugi de Colomers. Segellem, fem un petit descans de 5 minuts i reprenem la marxa en direcció al refugi de Restanca seguint el GR11.18; Passant primer pel coll del Port de Caldes i després pel coll de Crestada.

El tros entre els dos colls i sobretot la pujada final a Crestada es fan cansats i això que encara ens faltava una llarga i dura baixada fins al refugi de Restanca.El primer tall de baixada és lent, passant sempre entre blocs de pedra quasi fins a arribar a l’estany del Cap de Port. Aquí toca vorejar l’estany i un cop a l’altre punta; comença l’últim tall en forta baixada passant per un corriol, però ara ja sense pedra. Estem molt cansats, ja que hem intensificat el ritme perquè no ens enganxes la pluja però ha valgut la pena, ja que no ens hem mullat i al cap de 10-15 minuts d’arribar al refugi ha començat a ploure.

Reflexions personals

Gran part del dia d’avui hem trobat molt de fang per culpa de la tempesta de la nit passada.
El refugi no ens agrada gens i el pensament unànime és que aquest refugi s’hauria d’excloure de la Carros; ja que és pesat haver de baixar fins a ell per un segell. A més a més, es troba fora dels límits del parc Nacional i no és gaire maco el seu entorn. En fi, sopem a les 7; Avui toca sopa de verdura, ensalada d’arròs, lluç i un iogurt de maduixa de postres.
Avui ha sigut el dia que coneixem els 4 bascos que anirem coincidint amb ells fins al refugi de Colomina. Avui ells comencen la Carros i no l’acaben fins dimarts que bé.
A les 10 a dormir.
 

 

Del Refugi Saboredo al Restanca
Del Refugi Saboredo al Restanca
(Visited 2.076 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *