Montcau

Montcau i La Mola (Sant Llorenç del Munt)

Facebooktwittermail

Aparquem el cotxe al coll d’Estenalles i agafem el camí que surt de l’esquerra del Centre d’Interpretació del Parc Natural. El primer tram és asfaltat i en forta pujada.
Quant s’acaba l’asfalt, a la nostra esquerra surt un corriol, que si ens hi fixem bé, es fa evident que puja al cim del Montcau. I amb una mitja horeta ens plantem al cim. Si tenim la sort de trobar-nos amb un dia clar, la vista és esplèndida.
Ara toca seguir cap a la Mola, en lloc de baixar pel lloc on hem pujat, baixarem al coll d’Eres, que és el que hi ha ja mirant cap a la Mola.
Ens trobem al coll, envoltats d’alzines, el camí que toca seguir és el principal, que ressegueix tota la carena del Pagès.
En un revolt a l’esquerra, ens apareix la Mola al nostre davant. Baixem fins al peu del Morral del Drac, que té una creu clavada al capdamunt.
Anem seguint la cinglera de la Mola fins que ens trobarem una canal graonada i envoltada d’arbres. Un cop al capdamunt d’aquesta canal (que no presenta cap mena de dificultat), ens trobarem ja pràcticament al punt culminant del massís de Sant Llorenç de Munt i del Vallès Occidental, La Mola amb els seus 1.101 m d’altitud. Al cim hi trobem el Monestir romànic de Sant Llorenç de Munt..
Per baixar, seguirem el mateix camí que el de pujada fins al coll d’Eres, on, en lloc de pujar al cim del Montcau, seguirem pel camí principal, que tot vorejant el Montcau per la seva esquerra, ens deixarà un altre cop al Centre d’Interpretació del Parc Natural.

Dades de l’excursió

Situació geogràfica: Catalunya Central
Punt de sortida: Coll d’Estanalles
Durada total: 3h 15m
Desnivell: 728 m
Alçada mínima: 802 m
Alçada màxima: 1107 m
Distància: 16,05 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Montcau i la Mola
Montcau i la Mola
(Visited 22.243 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *