Montcada i Reixac - Baixador de Vallvidrera

Montcada i Reixac – Baixador de Vallvidrera

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 18

Punt de sortida: Montcada i Reixac
Punt d’arribada: Baixador de Vallvidrera
Durada total: 4h 59m
Desnivell: 755 m
Alçada mínima: 28 m
Alçada màxima: 453 m
Distància: 17,45 km.
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Interessant etapa en la qual ens endinsarem a la serra de Collserola. Passarem tant per zones de gran solitud com per zones molt concorregudes.
L’etapa en la seva totalitat està molt ben senyalitzada i pràcticament no tindrem cap problema d’orientació.
Iniciem l’etapa a Montcada i Reixac, concretament al carrer Bogatell que està al costat de l’estació de tren de Montcada. Anem fins al final del carrer on trobem un túnel per travessar les vies del tren. Travessarem alguna carretera i després de passar per sota la C-33, arribarem davant el Cementiri de Montcada. Poc després del cementiri i sempre en pujada, tindrem les primeres vistes sobre la Mola i la muntanya de Montserrat. Arribem a Santa Maria de Montcada la qual travessem fins a arribar a un polígon. Anirem seguint sempre el carrer que està al costat de la carretera N-150 fins que trobem el punt on travessar-la.
Un com l’hàgim passat, arribem a un punt on les obres s’han menjat la senyalització del Gr, agafem la carretera de l’esquerra direcció al cementiri del nord i deixem a la dreta unes botigues que venen flors.
Passem pel pont de la C-58 i poc després girem a la dreta. Sempre en pujada anem seguint fins a trobar-nos amb una pista més ampla. Ara comença la baixada fins a Can Catà. Aquí iniciem la pujada forta de l’etapa, quasi 6 quilòmetres de pujada fins al capdamunt del Turó del Maltall o de la Magarola. Durant la pujada, passarem per davant de Sant Iscle de les Freixes, una ermita que està dins una propietat privada i que no es pot visitar. Anem seguint la pista principal fins que el Gr es desvia a la dreta i entra de ple al Torrent Sant Iscle, aquí el sender és molt ombrívol i si és després d’època de pluja, molt humit. Enmig del Torrent, trobem la font Can Ferrer que està mig abandonada però que sí que hi surt aigua. Quan siguem quasi a la sortida del torrent, el sender desemboca a un altre. En aquest punt jo no hi vaig veure cap tipus de senyalització. Hem de girar a la dreta.
Sense cap més problema, arribem al cim del Turó de Valldaura on hi ha una torre de vigilància i una magnífica vista.
Ara fem una petita baixada fins al Pas del Rei, on ens creuarem amb el GR-6 i d’aquí la pujada final fins al Turó de la Magarola.
Ara de baixada arribem fins al Coll de l’Erola. Travessem la carretera que puja fins al Tibidabo i anem seguint un altre cop de pujada fins al mirador de la Font Groga.
Des d’aquí i fins al baixador de Vallvidrera és tot baixada excepte un petit tram. Passarem per davant el centre d’informació de Collserola i arribem finalment al baixador de Vallvidrera on si fa falta, podrem agafar els ferrocarrils de la Generalitat.

Gr-92 Etapa 18
Gr-92 Etapa 18
(Visited 5.379 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *