Santa Creu d'Olorda

Baixador de Vallvidrera – Sant Vicenç dels Horts

Facebooktwittermail

Etapa curta que iniciem al Baixador de Vallvidrera. No hi ha massa desnivell i avui acabarem la travessa a Collserola. L’etapa no presenta cap tipus de dificultat. Potser la dificultat més gran serà orientar-nos pels carrers de Molins de Rei, ja que desapareixen les marques del Gr. De totes maneres no és gens complicat i aquí intentaré explicar-ho per tal que no tingueu cap problema. Un cop arribem a Sant Vicenç dels Horts també desapareixen les marques, però bé, això ja ho explicaré a la pròxima etapa. Davant l’estació de trens del Baixador de Vallvidrera, baixem per unes escales i creuem la carretera que queda davant nostra. Seguim recte pel carrer del Torrent del Rovelló i al primer carrer girem a la dreta. Durant aquest tram, no tindrem cap problema d’orientació, ja que està ben senyalitzat.
Anem seguint la pista fins que arribem al carrer d’una urbanització. En aquest encreuament, també hi passa el Gr-96. Girem a la dreta per on indica el Gr-92 (hem de tenir precaució i no seguir els senyals del Gr-96) i anem seguint l’ampla pista que queda davant nostra fins que veurem una pista a la dreta tancada amb una cadena i que té una forta pujada. Girem aquí. Seguim recte fins que la pista per la qual estem caminant, es troba amb un altre de més ampla. Aquí girem a l’esquerra i en poca estona arribem ja al punt més alt de l’etapa i també el punt més alt que assolim a la serra de Collserola, el cim del Turó de Can Pasqual.
A partir d’aquí ja pràcticament tot és baixada. Al cap de poca estona de baixar, ens trobarem amb una carretera. Aquí no vaig veure cap senyal. Girem a la dreta i seguim caminant per la carretera uns 450 metres. Molta precaució en aquest tram on els cotxes, motos i bicicles van a certa velocitat. Entrem a un camí on la vegetació és bastant densa i al cap de poca estona ens tornem a trobar amb la carretera. La seguim pocs metres fins que la deixem definitivament per girar a la dreta per una pista que està tancada amb una cadena.
Ara fem una curta pujada fins al cim del turó d’en Serra. El cim, si no estem atents, no ens adonarem que hi som, ja que és esplanada completament rodejada de vegetació i que per tant no tindrem cap vista panoràmica. Baixem per un tram en bastant mal estat i que passa just per sota una línia elèctrica fins a Santa Creu d’Olorda. En aquest punt, trobem un bar-restaurant, zona de pic-nic i per fer carn a la brasa i si tenim sort i està oberta podrem visitar l’interior de la parròquia.
Ara si, ja tot és baixada fins a Molins de Rei. Anem seguint per la pista fins a arribar a Castellciuró on es conserven algunes de les parets de l’antic castell. Girem a la dreta per un tram asfaltat i ja en poca estona arribem als primers carrers de Molins de Rei.
Arribem a Molins pel Camí de la Santa Creu d’Olorda, és un carrer molt llarg que anirem seguint fins que arribem a una intersecció de quatre carrers on a mà esquerra hi ha un edifici d’una sola planta i forma rodona. Hem de girar a la dreta pel carrer de l’11 de Setembre i seguir aquest fins al final. Ara ens trobem a la carretera de Vallvidrera, girem a l’esquerra i anem seguint tot recta, entrarem al carrer de Jacint Verdaguer i seguirem fins que veiem davant nostre un pas soterrani a l’A2. Passem per aquest pas soterrani amb molta precaució, ja que hi ha cotxes circulant per aquí i la pròxima carretera que trobem, la creuem tot recte fins a arribar al riu Llobregat. Girem a l’esquerra fins al pont que creua el riu. Per pujar al pont ho podem fer seguint una indicació que hi ha en un dels extrems del pont. Un com hàgim passat aquest pont, trobarem un pas elevat que en permetrà creuar aquesta carretera i en pocs metres ja haurem arribat a Sant Vicenç dels Horts.

Gr-92 Etapa 19

 

Punt de sortida: Baixador de Vallvidrera
Punt d’arribada: Sant Vicenç dels Horts
Durada total: 3h 29m
Desnivell: 360 m
Alçada mínima: 18 m
Alçada màxima: 472 m
Distància: 12,77
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Gr-92 Etapa 19
Gr-92 Etapa 19
(Visited 4.480 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

2 thoughts on “Baixador de Vallvidrera – Sant Vicenç dels Horts

    1. Bon dia Anand, les excursions no estan organitzades per cap dia. Aquí hi ha la informació perquè la puguis realitzar pel teu compte el dia que et vagi bé. Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *