Pedraforca

Pedraforca

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Pirineu Oriental
Punt de sortida: Mirador de Gresolet
Durada total: 5h 20m
Desnivell: 957 m
Alçada mínima: 1564 m
Alçada màxima: 2508 m
Distància: 8 Km.
Track gps: Si

Avui anem al Pedraforca, una de les nostres muntanyes més emblemàtiques. Està situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l’Enforcadura). El Pollegó Superior té una altitud de 2.506 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.496 metres) i el Pollegó Inferior de 2444 m. L’Enforcadura es troba a 2.356 m i té una tartera a cada banda. La singularitat de la seva forma, juntament amb el fet que el massís no forma part d’una serralada pròpiament dita, han convertit la muntanya en una de les més famoses del territori català. És dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i, a més, els voltants del Pedraforca han estat declarats paratge natural d’interès nacional.

Des del poble de Saldes, ens arribem al Mirador de Gresolet, aquí aparquem el cotxe i ja veiem uns rètols que ens indiquen el camí.
Pugem en direcció el refugi Lluís Estasen (1668 m). Un cop al refugi, si seguíssim el camí de la dreta, aniríem Coll del Verdet, però nosaltres agafem el de l’esquerra en direcció la Tartera del Pedraforca. Un cop als peus de la tartera, ens espera una pujada llarga i dura (d’uns 550 metres de desnivell més o menys) fins a l’Enforcadura.
Un cop arribats a l’Enforcadura, el camí segueix a la nostra dreta (de la gran quantitat de gent que hi ha és fàcil veure per on passa el camí) i després d’una petita grimpada, arribem al cim del Pollegó Superior.
Per tornar desfarem el camí de pujada.

Pedraforca per la tartera.
Pedraforca per la tartera.
(Visited 4.574 times, 3 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *