Penyes Altes – Moixeró

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Cerdanya
Punt de sortida: Gréixer
Durada total: 9h 07m
Desnivell: 1630 m.
Alçada mínima: 1003 m.
Alçada màxima: 2279 m.
Distància: 18,05 km.
Track gps: Si

Penyes Altes de Moixeró és la muntanya més alta de tota la Serra del Moixeró. Al seu cim, hi coincideixen tres províncies Girona, Barcelona i Lleida. La vista des del cim és espectacular, entre d’altres podrem gaudir del Cadí, l’alt Berguedà, el Pedraforca, part de la Cerdanya i en dies molt clar, fins i tot de Montserrat.

Iniciarem l’excursió al Pont de Gréixer o de Sant Nazari. Per arribar-hi, agafarem la C-16 direcció el túnel del Cadí i agafarem la sortida de Bagà. Travessem tot el poble seguint els cartells indicadors de Coll de Pal. En sortirem per la BV-4024. Passats 4 quilòmetres des del poble i just abans d’un revolt a la dreta, trobem a mà esquerra una zona d’aparcament i una pista que va cap a Gréixer. Deixem el cotxe aquí perquè la pista només està oberta als veïns de Gréixer. En aquest revolt, si ens fixem, és just abans de travessar la C16.
Recomanem fer la sortida en sentit antihorari, ja que la canal de la Serp és millor fer-la de pujada que de baixada. De totes maneres si la fem de baixada, també es pot fer bé però hem d’anar amb precaució.
Així doncs, comencem a caminar seguint els senyals del Gr107 fins a arribar al desviament a la dreta que indica el camí a les Penyes Altes per la Canal de la Serp. No hem d’entrar al poble!
Un cop en aquest sender, la pujada és forta, caminarem entre pins, faigs i roures fins que finalment sortirem del bosc i arribarem a una zona més pedregosa. Tota l’estona el camí va fent esses i recorda una serp, d’aquí bé el nom.
Seguim pujant fins a arribar al Collet Raset on ja podrem veure el cim de les Penyes Altes. Aquí al coll, girem a la dreta. El sender fa ziga-zagues i passa per algunes zones rocoses on cal ajudar-se amb les mans. En l’última d’elles hi ha fins i tot una corda que no sol ser necessari utilitzar.
A partir d’aquí, la pujada és bastant suau però haurem de fer alguna petita grimpada sense cap tipus de dificultat. Fins i tot, trobarem una corda que ens ajudarà a superar algun pas.
Finalment, arribem al cim on si el dia és clar, gaudirem d’una excepcional vista.
Per baixar, desfarem el camí fins al Collet de Raset, però ara, en lloc de girar cap a la canal de la Serp, seguirem per la carena fins al cim del Moixeró, el que serà el nostre segon cim del dia. Arribem al cim sense més complicacions i un cop fetes les fotos de rigor, baixem cap al coll de Moixeró.
Des del coll, girem a l’esquerra per un petit sender marcat amb fites. Al principi, està ben fresat, però més endavant hi ha punts que es perd una mica. És important anar seguint sempre les fites fins al coll de Cabrera.
Un cop al coll de Cabrera seguim baixant sempre seguint les fites i alguns senyals vermells i en poca estona arribem a un altre coll. Hi ha fites a dreta i esquerra. A l’esquerra aniríem cap al coll de l’Avet i per aquí també podríem arribar a Gréixer. Nosaltres però seguim les de la dreta en direcció al coll d’Escriu.
Seguim baixant sempre seguint les fites i els senyals vermells fins a arribar al coll d’Escriu on trobarem els senyals blancs i vermells del Gr107. Ara només falta girar a l’esquerra i anar seguint sempre els senyals de Gr fins a arribar de nou al pont de Sant Nazari on tenim el cotxe.

Penyes Altes
Penyes Altes
(Visited 5.006 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *