Arboç de Can Genoer

Puig d’Arques i Puig Gavarres

Facebooktwittermail

per Can Font de Muntanya

Situació geogràfica: Girona/Costa Brava
Punt de sortida: Can Font de Muntanya
Durada total: 3h 50m
Desnivell: 722 m
Alçada mínima: 132 m
Alçada màxima: 537 m
Distància: 13,7 km.
Track gps: Si

Iniciem l’excursió a Can Font de Muntanya. Per arribar-hi, ho farem per una pista de bon estat procedent de la població de Cruïlles. Un cop a la masia, no aparcarem al davant, ho farem a la propera bifurcació on el camí de l’esquerra marxa en forta baixada i el de la dreta, continua planer. Aparquem el cotxe aquí i seguirem el camí de l’esquerra que és una pista que uneix el PR-C 100 amb el PR-C 103.
Anem baixant i en poca estona trobem una corba a l’esquerra bastant pronunciada, si girem la vista a la nostra dreta, ja podrem veure el radar meteorològic del Puig d’Arques. En pocs metres de la corba, trobem un petit corriol a la dreta que ens servirà de drecera. Anem seguint i després d’una corba a la dreta, trobarem un petit rierol (No sé si alguna època de l’any s’asseca i deixa d’existir el corriol) i aquí una bifurcació. Si continuem recte, aniríem a la Bisbal d’Empordà, nosaltres girem a la dreta en direcció el Puig d’Arques.
A partir d’aquí és on comença la pujada, primer una mica forta i després es va suavitzant. Ara no hi ha pèrdua, seguim la pista en molt bon estat i anem pujant.
Al cap d’una bona estona de pujar, trobarem una bifurcació a la dreta on ens indica la Font de Can Genoer i l’Arboç de Can Genoer. Per la font no val la pena anar-hi, ja que està abandonada, però l’arboç és espectacular i sí que val la pena anar-lo a veure. Un cop vist l’arboç hem de recular fins a la bifurcació anterior. Des d’aquest punt fins al cim del Puig d’Arques no trobarem cap més bifurcació o sigui que només es tracta d’anar seguint endavant.
Un cop al cim podrem gaudir de la vista sempre i quant pugem a la torre de guaita. Un cop aquí tampoc hem d’oblidar de visitar el dolmen que hi ha al cim, just darrere la torre.
El Puig d’Arques no és el veritable cim comarcal del Baix Empordà, sinó que és el Puig Gavarres que es troba just al costat del primer. Des de la torre de guaita del Puig d’Arques, si mirem en direcció la Bisbal d’Empordà, el Puig Gavarres es troba just a la nostra esquerra.
Entre els dos cims només hi ha dos metres d’alçada de diferència (535 metres pel Puig d’Arques i 537 metres pel Puig Gavarres).
Per tornar desfarem el camí de pujada.

Puig d'Arques
Puig d’Arques
(Visited 4.260 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *