Ruta circular pels volcans Croscat i Santa Margarida a La Garrotxa

Facebooktwittermail

Si busques una excursió excepcional a Catalunya, la ruta circular pels volcans Croscat i Santa Margarida a La Garrotxa és una opció fantàstica. En aquest article, et proporcionaré tota la informació necessària per a disfrutar d’aquesta experiència única.

Detalls tècnics de la ruta

DistànciaDesnivell PositiuAltitud MàximaTipus de Ruta
5,89 km198 m733 mCircular

Per què fer aquesta ruta?

Ara bé, et preguntaràs, què fa que aquesta ruta sigui tan especial?

Els volcans com a protagonistes

En primer lloc, destacar que aquests dos volcans formen part de la prestigiosa llista dels “100 Cims” de la FEEC. Per tant, si ets un fervent amant de la natura, aquesta és una visita que no et pots perdre.

Ideal per a famílies

Seguidament, cal assenyalar que, donada la baixa dificultat del recorregut, la ruta es presenta com altament recomanable per a famílies amb nens.

Variedad de paisatges

I no menys important, al llarg de la ruta, te toparàs amb una diversitat de paisatges que et captivaran. Des del volcà de Santa Margarida, que actua com un autèntic model del que es concep com un volcà, fins al volcà del Croscat, que amb la seva forma piramidal i la seva història minera, afegeix un toc de singularitat al recorregut.

Com arribar-hi i altres detalls

Finalment, però no per això menys rellevant:

Com arribar al punt d’inici?

Si et trobes a Sant Miquel Sacot, Catalunya, accedir al punt d’inici de la ruta és relativament fàcil.

Meteorologia

I com a últim consell, abans de llançar-te a aquesta aventura, és prudent consultar la previsió meteorològica. Així podràs decidir quina roba i material són més adients per a la sortida.

Recorregut detallat

Inici: El Camí del Pla del Torn

La ruta s’inicia al Camí del Pla del Torn, Km. 6,5 de la GI-524, un punt fàcilment accessible des de Sant Miquel Sacot. Aquí podràs aparcar el cotxe i preparar-te per l’aventura que t’espera.

Cap al volcà Santa Margarida

Un cop estiguis preparat, començaràs a caminar i agafaràs el Camí del Volcà Santa Margarida que es troba a l’esquerra. Aquesta primera part de la ruta és força senzilla, tot i que cal tenir en compte una pujada pronunciada que et portarà fins al cim del volcà de Santa Margarida. No obstant això, l’esforç val la pena: des d’aquest punt, les vistes són realment espectaculars. El cràter profund i les vistes panoràmiques fan d’aquest un lloc ideal per a una parada i per fer algunes fotos.

Ermita a l'interior del volcà de Santa Margarida - Ruta circular volcans Croscat i Santa Margarida

Masia Caselles: Un toc d’història

Després de deixar enrere les vistes panoràmiques del volcà de Santa Margarida, la ruta ens guia, sense massa tardança, cap a la Masia Caselles. Aquesta vetusta masia emergeix com una finestra oberta a la cultura i la història de la regió, oferint-nos una visió enriquidora del passat rural de La Garrotxa.

El Castanyer Centenari: Un monument natural

Acte seguit, i gairebé com si la natura volgués premiar-nos per la nostra curiositat, ens topem amb un Castanyer centenari. Aquest arbre monumental es presenta com un racó ideal per fer una petita pausa; una oportunitat perfecta per menjar alguna cosa i reprendre forces, tot gaudint de l’ombra i la pau que tan generosament ens ofereix.

Final: El volcà del Croscat

Continuant amb el recorregut, la següent destinació que ens espera és el volcà del Croscat. Aquest singular volcà, conegut per la seva inusual forma piramidal i el seu passat minier, ens captiva amb la seva presència. A més a més, a pocs passos del volcà, trobem una oficina d’informació i interpretació del parc, on podem empapar-nos encara més de les peculiaritats d’aquesta zona única.

Finalment, la ruta ens ofereix una baixada suau i plaent, que ens reconduirà al punt d’inici, completant així el cicle d’aquesta ruta circular. A l’arribar a aquest últim punt, segurament et sentiràs reeixit, ple d’energia i amb una comprensió més profunda de la riquesa natural i cultural que La Garrotxa pot oferir.

Espero que aquesta versió detallada i enriquida del recorregut et proporcioni una visió més completa del que t’espera en aquesta fascinant ruta per la Zona Volcànica de la Garrotxa. Sense dubte, es tracta d’una experiència que et marcarà. Salut i muntanya!

Volcà del Croscat - Ruta circular volcans Croscat i Santa Margarida
(Visited 348 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *