Amèrica del Nord: McKinley

Amèrica del Nord: McKinley

Facebooktwittermail

El Denali, anomenat oficialment Mont McKinley des de 1917 fins al 2015, és el cim més alt dels Estats Units i de l’Amèrica del Nord, amb 6.194 metres d’altitud. Tot i que no és un dels més alts del món, el desnivell que cal superar per pujar-hi (uns 4.000 metres des del camp base), juntament amb les baixes temperatures, atesa la seva proximitat al cercle polar àrtic, fan del Mckinley un dels cims més complicats d’escalar.

El Denali es troba al parc natural de Denali formant part de la serralada d’Alaska, on es troben també d’altres cims importants, com el Mont Hunter, el Mont Foraker, o el Mont Huntington. A només 3º del cercle polar àrtic, és el “sis mil” més septentrional del món. Es troba a 209 km al nord-est de la ciutat més poblada de l’Estat d’Alaska, Anchorage, i a 249 km al sud de Fairbanks.

El Denali té dos cims importants: el del Sud és el més alt, mentre que el del Nord té una alçada de 5.934 metres i una prominència d’aproximadament 400 metres. El cim nord és rarament escalat.

Cinc grans glaceres cauen pels seus vessants: són les de Peters (NO), Muldrow (NE), Traleika(NEE), Ruth (SE) i Kahiltna (SO).

El mont Denali té una prominència superior a la de l’Everest. Malgrat que el sostre del món és 2.700 més alt, el fet de tenir la base a l’altiplà del Tibet -a una alçada de 5.200 metres- fa que la seva prominència real sigui només de 3.700 metres. La base del Denali està situada en un altiplà d’uns 600 metres d’altitud, esdevenint el pic una “paret” de 5.500 metres.

(Visited 593 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar