L'Arboç - La Pobla de Montornès

L’Arboç – La Pobla de Montornès

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 24

Punt de sortida: L’Arboç
Punt d’arribada: La Pobla de Montornès
Durada total: 5h 51m
Desnivell: 426 m
Alçada mínima: 63 m
Alçada màxima: 365 m
Distància: 25,25 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Etapa que transcorre entre L’Arboç a la comarca del Baix Penedès i del Tarragonès oferint-nos com a tònica general un paisatge de vinyes i camps de conreu. A part de l’interior de les poblacions i algun encreuament que la senyalització està mig esborrada, l’etapa està bastant ben senyalitzada.
Iniciem a l’Arboç, al costat de la “Giralda de l’Arboç” i anem a buscar el carrer major. El seguim fins al final on ens trobem amb la rambla del Gener. Seguirem pel carrer de L’Hospital que és el que queda just davant nostra. Al final d’aquest, trobem una plaça i seguim pel carrer que queda davant nostra a la dreta, que és l’avinguda del Penedès. La seguim també fins al final on ens trobem amb una rotonda. Amb molta precaució, creuarem les vies del tren pel pont que queda just a davant nostra. Un cop passat el pont, girem pel primer camí a l’esquerra.
Hem sortit ja de l’Arboç i estem caminant entre vinyes i camps de conreu. Aquí està ben senyalitzat, estarem atents a tots els encreuaments, ja que en algun la senyal pot estar una mica esborrada. Sense més problemes arribem a Santa Oliva.
Entrem pel carrer de Flix i girem al primer a la dreta que és el carrer dels Colls. En un punt on el carrer fa una corba, passa a anomenar-se carrer de Torres i Bages. Passem per davant de l’ajuntament i anem seguint fins a un punt on el carrer fa com una placeta. Aquí girem a la dreta.
En molt poca estona, arribem a una carretera, la seguim uns metres a l’esquerra i aquí la rodona, agafem la carretera local de Santa Oliva. Molta precaució en aquest tram, és una carretera estreta i bastant transitada i els conductors no van precisament a poc a poc. Anem seguint el tram asfaltat que ens porta a creuar l’autopista per un pas inferior. Just després d’aquest pas, girem a l’esquerra. Deixem a la nostra dreta unes instal·lacions de gas i seguim caminant uns metres pel costat de l’autopista. A poc a poc el camí s’allunya de l’autopista i tornem a caminar entre vinyes i camps. Al cap de poca estona arribem a un encreuament on jo no vaig veure cap tipus de senyalització, però si ens fixem, a la nostra dreta hi ha una caseta blanca del servei d’aigües del Vendrell. Caminem cap aquesta caseta i després passarem per entremig de dues de metàl·liques, també del servei d’aigües del Vendrell. Seguim pel camí principal, que en realitat, és una riera i aviat girem a l’esquerra per un camí degudament senyalitzat.
Arribem a una rotonda de la carretera que va de Valls al Vendrell. Seguim recte i agafem la carretera que queda just davant nostre. En uns 200 metres des de la rotonda, arribem al Mas del Manyé. Agafem el camí que hi ha just abans del mas. És un camí en bastant mal estat i cap al final estava bastant embardissat. Tot i això, es pot passar i arribem a Les Peces, pel carrer Girona. Anem seguint el carrer pel qual hem arribat fins al número 61. Aquí girem pel camí que hi ha just davant d’aquesta casa.
Passarem per un camí que transcorre entre vinyes i que està protegit a banda i banda per parets de pedra seca, bé alguna de les parets ja és més moderna i està feta d’obra. Aquest tram de camí, en algun punt, també està bastant embardissat. Sense més problemes, arribem a Albinyana.
Un cop al poble, seguim l’indicador de “Plaça Vella”. Anem pujant pel carrer Major i arribem a una petita plaça, seguim cap a la dreta i arribem a la Plaça Vella. Bon lloc per fer un descans abans de la pujada que ens espera. En aquesta plaça hi podem veure una antiga premsa. Seguim pel carrer de l’esquerra de la plaça i arribem davant l’església de Sant Bartomeu. A l’altre extrem de la plaça, ja veiem un indicador que ens indica el camí a l’ermita de Sant Antoni. Aquí atenció, hem de començar pujant pel carrer i quan passem pel costat d’un dipòsit d’aigua, al cap de molt poca estona, el Gr. es desvia per un camí a la dreta. Hem d’estar atents, jo no vaig veure els senyals i vaig seguir pujant per la carretera. En tots dos casos, arribem al llom de la muntanya, només que si pugem per la carretera, no passarem per l’ermita.
Seguim pujant per la pista, sense massa atractiu, això si, amb una molt bona vista sobre el Penedès fins que ja cap a la part més alta, trobem uns pals de color groc d’una instal·lació de gas. En aquest punt on trobem el gasoducte, es gira a la dreta. Comença un tram de camí molt recte però amb constant puja i baixa, concretament, farem dues baixades i dues pujades, cosa que ens farà més feixuc arribar al cim de la Costa del Sanabre. Al cim, tenim una molt bona vista sobre el Penedès.
Comencem la baixada i poc després, agafem la pista de l’esquerra que al cap de poc es converteix en una pista asfaltada. La seguim baixant i en el punt on ens trobem amb una altra carretera, girem a la dreta, ara si, en una baixada bastant pronunciada. Passarem per davant del cementiri de Bonastre i al cap de poca estona arribem ja a la població.
Entrem a la població pel carrer d’Albinyana, seguirem pel carrer de Santa Quitèria i passem per davant de l’església. Un cop davant de l’església, agafem el carrer de l’església i el seguim fins al final. Al final d’aquest, girem a l’esquerra per entrar a la plaça Major. La travessem i agafem el carrer de la dreta, que és el carrer Major. Ara aquest carrer, el seguim fins al final i arribarem a la carretera. Seguim la carretera a l’esquerra durant uns 300 metres on agafarem una pista a la dreta.
Travessem el Torrent d’Aguilera i anem seguint la pista, en els dos primers trencants, agafarem la pista de l’esquerra, degudament senyalitzades però amb les marques una mica esborrades.
En poca estona, trobem un carrer asfaltat, pertany a la urbanització La Font de la Gavatxa. Just en aquest punt, hi ha 5 camins, agafem el de davant nostra que està asfaltat i l’anem seguint, aquest tram que ens trobarem ara és el més lleig de l’etapa, ja que és una zona de la urbanització molt abandonada i els carrers en molt mal estat. Valdria més que no ho haguessin urbanitzat i ho haguessin deixat com a camí que devia ser anteriorment. Bé això últim que acabo d’escriure és una opinió totalment personal. El tram de camí està ben senyalitzat, no hi ha problemes per anar-lo seguint.
Arribem a una petita collada, la pista principal segueix a la dreta, però el Gr. segueix un petit sender a l’esquerra. Just en aquest punt, entrem a la comarca del Tarragonès.
El camí en el qual ens trobem ara, és l’antic camí ral entre Bonastre i La Pobla de Montornès. Anem baixant per un petit sender que passa per mig al bosc, aquesta és la zona amb més ombra de tota l’etapa. Ens creuem amb una pista principal, però nosaltres seguim tot recte pel petit sender.
Aquest sender petit, acaba desembocant a una pista més principal que seguim en direcció sud.
Trobem un pont que creua les vies del tren i després la pista es converteix en una pista asfaltada. L’anem seguint fins a trobar-nos davant de l’autopista. Primer veiem uns túnels que la travessen però no passarem per aquí, girem a la dreta i seguim uns metres al costat de l’autopista. Finalment creuem l’autopista per un túnel més modern que a l’hora i passa una carretera. Un cop hàgim creuat l’autopista, ja entrem a la pobla de Montornès. Final d’etapa.

Etapa 24 del Gr 92
Etapa 24 del Gr 92
(Visited 2.552 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *