Begur – Tamariu

Facebooktwittermail

Camins de la Mediterrània – etapa 12

El primer tram d’aquesta etapa, potser serà molt engrescador, perquè el camí és més aviat estret fins a Tamariu. Població de descans de molts europeus. En aquestes contrades, les coses estan per ordre, primer els pins degudament podats, carrers nets i ordenats i per finalitzar l’aigua en el seu significat més pur. Què més explicar-vos del camí vell que ens portarà fins al magnífic paratge de Sa Tuna, o el magnífic mirador de Semàfor, en fi, són llocs privilegiats. Algun però amb risc de patir un accident. Estem a la Costa Brava i, hi ha molts punts on cal extremar les precaucions. Especialment al Mirador de Sant Josep i en un tram de camí entre el Puig Saguàrdia i el Mirador d’Aiguablava són els punts on més caldrà estar atents.
Finalment, arribarem a Tamariu, nucli de població que pertany a Palafrugell i que antigament era un nucli de pescadors, al voltant de la cala de Tamariu, però a partir dels anys 80, i que amb l’afluència de turisme a la zona, s’ha convertit en un centre turístic, amb càmpings, diversos hotels , molts apartaments, torres de residència i estiueig.

Itinerari previst:
Begur (250 m), Camí vell a Sa Tuna, Ses Vaques, Mirador de St. Josep (30 m), Racó de Llevant, Roques de s’Encalladora, Ses Falguarines, Puig del Cau, Es Degotés, Cap de Begur, Mirador del Semàfor (170 m), Es Molinet, l’Ase, Es Falcó, Punta d’es Falcó, Puig Saguàrdia (300 m), Serra de Saguàrdia, Mirador d’Aiguablava (100 m), Platja Fonda (5 m), Cap Rubí, Fornells, Cala de Ses Orats, Cala d’en Malaret, Cala Port d’Esclanya, Aiguablava, Muntanya Ses Faluges, (100 m), Tamariu (5 m).

Punt de sortida: Begur
Punt d’arribada: Tamariu
IBP index: 64
Durada total: 5h 11m
Temps efectiu: 4h 11m
Desnivell: 556 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 254 m
Distància: 12,9km
Track gps: Si
Mapa Mediterrània 12: Begur - Tamariu
Mapa Mediterrània 12: Begur – Tamariu

 

Perfil Mediterrània 12: Begur - Tamariu
Perfil Mediterrània 12: Begur – Tamariu

 

 

Camins de la Mediterrània és una idea de Jaume Busqueta i Núria Arnan, pertanyents a Excursionistes.cat, entitat excursionista de Terrassa

(Visited 8.059 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *