L’Estartit – Begur

Facebooktwittermail

Camins de la Mediterrània – etapa 11

L’etapa que va de L’Estartit a Begur, es pot dividir en dues parts ben diferenciades i separades per la fita important que constitueix el conjunt medieval de Pals i pròpiament del massís medieval de Begur. Des de l’Estartit fins al final de Pals (exactament als Masos de Pals), es travessa l’amable plana baix-empordanesa, de gran bellesa tant pel seu harmoniós conjunt, com els detalls de paisatges rurals, d’aiguamolls i dels pobles que durant el nostre tarannà anem travessant. Un cop arribem als Masos de Pals, quan davant nostre trobem que el camí comença a puja fort, hem de tenir cura d’anar fins a Sa Riera amb la boca tancada i de no fer-la servir fins a traspassar aquesta muntanya. Després d’això, agafarem el pas per la carretera GIV 6535 que durant uns 250 / 300 m de desnivell ens porta fins a Begur. Vila que es remunta a un assentament iber on actualment es troba el castell i que data del segle VI a.C. Al marge del castell, també són d’interès monumental les diverses torres de defensa situades dins del nucli vell. Aquestes es van aixecar en contra la pirateria barbaresca entre els segles XVI i XVII. Podem comptar-hi encara quatre torres: Can Marquès, Sant Ramon (o d’en Caixa), Hermanac de Can Pi i Pella i Forgas.

Itinerari previst:
L’Estartit (10 m) , El Ter Vell, Els Griells, Les Deveses, Mas Jonquer, Mas Nou, Barri del Ter, Canal de Torroella de Montgrí, Els Saions, Cal Bonic, Gola del Ter, Platja de Fonollera, Mas Pinell, Rec del Moli de Pals, Bases d’en Coll, El Vernegar, Club de Golf de Pals, Platja de Pals, Pals Mar, Sa Tuna, Platja del Racó, Punta Espinuda (75 m), Illa Roja, Roca Negra, Punta d’en Toni, Platja de Sa Riera (0 m), Carretera GIV 6535, Ermita de Sant Romà (250 m), El Castell (300 m), Cap de Begur, i finalment Begur lloc per admirà com a un bon final de etapa.

Punt de sortida: L’Estartit
Punt d’arribada: Begur
IBP index: 74
Durada total: 8h 10m
Temps efectiu: 5h 51m
Desnivell: 287 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 254 m
Distància: 23,3km
Track gps: Si
Camins de la Mediterrània 11
Camins de la Mediterrània 11: L’Estartit – Begur

 

Camins de la Mediterrània 11
L’Estartit – Begur

 

Camins de la Mediterrània és una idea de Jaume Busqueta i Núria Arnan, pertanyents a Excursionistes.cat, entitat excursionista de Terrassa

(Visited 5.908 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *