Cala Ferriol

Cala Pedrosa i Cala Ferriol

Facebooktwittermail
Punt de sortida: Alt de la Pedrosa
Durada total: 2h 14m
Desnivell: 330 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 176 m
Distància: 6,81 km
Track gps:

Com Arribar a l’Alt de la Pedrosa

Abans d’entrar amb detalls de l’excursió a Cala Pedrosa i Cala Ferriol, començaré per explicar com arribar a la zona coneguda com a l’Alt de la Pedrosa. Aquest és el lloc on aparquem per baixar a les cales. Una vegada a l’Estartit, trobarem una gran rotonda. Hem de fer tres quarts de gir i agafar el tercer carrer, el Carrer Barcelona. Seguirem aquest carrer fins al començament del Carrer Santa Anna, on serem obligats a girar a l’esquerra. A pocs metres, tornem a girar a l’esquerra per continuar pel Carrer Barcelona fins que trobem un carrer a la dreta que ascendeix forta pendent.

Aparcament i Punt d’Inici

Finalment, la carretera es topa amb una altra de travessera. Si observem, davant nostre hi ha un pal indicatiu de sender que ens orienta cap a la Cala Pedrosa. Aquest és un bon lloc per aparcar, ja que és el punt d’inici de l’excursió d’avui.

L’Excursió a Cala Pedrosa

El camí comença ample i pla, i el seguim fins que els senyals verds i blancs del sender local ens fan desviar cap a l’esquerra. En aquest punt, comença la baixada cap a la Cala Pedrosa. Atenció a la baixada, ja que les pedres estan molt desgastades pel pas de la gent i és fàcil relliscar.

Un cop a la cala, haurem de tenir en compte que, per ser de fàcil accés en barca, sovint hi ha gent. El sender local continua al costat d’un panell indicatiu. El primer tram de pujada el farem a través del bosc. Quan s’acabin els arbres, trobarem un petit corriol que porta en direcció al mar. Podem seguir-lo per gaudir de magnífiques vistes sobre aquesta part de la costa, però haurem de tornar al mateix punt per continuar l’ascens.

Cap a Cala Ferriol

A mitja pujada, des del peu d’un penya-segat, gaudirem d’una impressionant vista de la Roca Foradada. Continuem pujant fins que trobem un nou pal indicatiu. A l’esquerra indica Torroella de Montgrí i l’Escala; a la dreta, Cala Ferriol. Girem, doncs, a la dreta i comencem a baixar cap a la cala. Com en la baixada anterior, les roques estan molt desgastades, així que cal anar amb compte per evitar relliscades.

Retorn i Conclusió

Finalment, arribem a Cala Ferriol, que al ser una cala més oberta, sol tenir encara més barques ancorades. Per sortir de la cala, tornem a pujar pel mateix camí fins al pal indicatiu i seguim en direcció cap a Torroella de Montgrí. A pocs metres, desembocarem al GR-92. Girem a l’esquerra i seguim sempre en direcció a Torroella de Montgrí. En pocs metres, el GR-92 gira a la dreta. Aquest és el moment de deixar-lo i continuar recta per un altre sender local fins a trobar una carretera asfaltada. Finalment, girem a l’esquerra i caminem fins a trobar el cotxe.

Cala Pedrosa i Cala Ferriol
Cala Pedrosa i Cala Ferriol
(Visited 15.537 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *