Sant Jordi – Rebost

Facebooktwittermail
Refugi de sortida: Sant Jordi
Refugi de pas:
Refugi d’arribada: Rebost
Temps efectiu: 4h 25m
Temps total: 6h 02m
Alçada màxima:  1685m
Alçada mínima:  1048m
Desnivell de pujada:  904m
Desnivell de baixada:  1048m
Distància:  11,54km

Cavalls del Vent Etapa 4

Quarta etapa de la nostra aventura pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Etapa curta però amb molt de desnivell entre els refugis de Sant Jordi i Rebost.

Els dos refugis d’avui estan pràcticament a la mateixa alçada. A 1561 el de Sant Jordi i a 1630 el de rebost. Això però no impedeix que l’etapa d’avui tingui un desnivell importat de gairebé 1000 metres.
Un primer tram de baixada ens portarà a unes masies i d’aquí, pujarem fins al coll d’Escriu. Ara ens espera una bona baixada fins a l’aparcament i d’aquí, gairebé 650 metres de desnivell positiu fins al refugi de Rebost.

Iniciem la ruta

Són les 6 del matí i una intensa olor de cafè procedent de la planta baixa em desperta. Aquí hem pres el millor cafè de tota l’aventura a través dels refugis del circuit Cavalls de Vent.

Ens posem a caminar des d’on havíem arribat el dia anterior, però una vegada que arribem per sota la font del dipòsit circular del qual flueix l’aigua no potable, cal anar a l’esquerra, en lloc de seguir el camí de l’etapa anterior.

Aquest primer tram, anem sempre en baixada. Unes estones enmig del bosc i d’altres amb àmplies vistes. Després d’uns dos primers quilòmetres de baixada, iniciem la pujada al coll d’Escriu. Una pujada curta de menys d’un quilòmetre. Un cop al coll, parem per fer un respir per menjar uns fruits secs, algun suc o aigua per agafar forces per continuar. Iniciem la baixada que ens ha de portar fins al poble de Gréixer. Trobem el torrent de Fontbona i travessem les seves aigües salvatges diverses vegades. Abans d’arribar al poble, hi ha una colada de Riolita (roca volcànica) del Pèrmic i d’especial interès.

Després d’una parada a Gréixer, seguim baixant fins al petit aparcament que hi ha a peu de carretera. Travessem la carretera i seguim pel camí que queda davant nostra. Des d’aquest punt i fins al refugi de Rebost, ens falten uns 5 quilòmetres i 600 metres de desnivell. Ara el camí serà sempre en pujada.
En pocs metres després de la carretera, passarem per sota del viaducte de la carretera E9 (autopista de Montserrat) anem seguint fins que arribem a la masia de Millars. Un lloc amb vistes magnífiques de la Roca Tallada, Les Penyes Altes, el Moixeró i la Tosa (que ens espera l’endemà). Davant nostre hi ha un immens prat i ens sembla el lloc ideal per descansar i menjar el nostre entrepà.

El camí segueix sempre en pujada i pel bell mig del bosc fins que ens topem altre cop amb la carretera B-4024.

Falta aproximadament un quilòmetre per arribar al refugi. Després d’un últim esforç, arribem a Rebost. És hora de descansar i recuperar forces pel dia de demà.

(Visited 1.130 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *