Pujant a Pas dels Gosolans

Comabona des del Mirador de Gresolet

Facebooktwittermail

El diumenge passat vàrem decidir pujar el cim del Comabona, un dels principals cims de la Serra del Cadí. Pràcticament tota la pujada la farem seguint les marques del pr-c124, així que no hi ha pèrdua.
Sortim del mirador del Gresolet on hem deixat el cotxe i comencem a caminar per una pista molt ample tot seguint la cara nord del Pedraforca.

Al cap d’una hora de caminar aproximadament arribem al Collell. Aquí hi trobarem unes marques vermelles de Gr, no els hi farem cas i seguirem les grogues i blanques que hem estat seguint fins ara. En poca estona arribarem al coll de les Bassotes on girarem a l’esquerra. Aquí hi ha un pal indicador marcant “Comabona pel Pas dels Gosolans”.
La pista per la qual caminem també és ampla i fa ziga-zagues contínuament per tal de salvar el fort desnivell que hi ha. El terreny és herbós i si volem, podem retallar per mig el prat, això si, hem de tenir en compte que la pujada se’ns farà més forta.

Arribarem a un punt on la pista s’acaba en mig d’un prat, a la nostra esquerra tenim el Torrent de Cortils. Nosaltres seguim cap a la dreta i observem com el camí ja se suavitza bastant.
Seguirem pel mig del prat i a poc a poc ens anem apropant a un coll pel qual passarem la cresta de la Serra Pedregosa.

A partir d’aquí, la pujada es fa forta i canviem el prat per una zona plena de roques i pedres. Un cop superat aquest pas, s’inicia una petita baixada també enmig de pedres fins que trobarem un torrent que haurem de creuar.
Aquí trobem una gran fita i tindrem dues opcions: seguir el Pr que anem seguint durant tota l’excursió i passar pel Pas dels Gosolans o anar al Comabona directament.

Nosaltres optem per anar directe al cim i de tornada passar pel Pas del Gosolans. D’aquesta manera, farem una petita ruta circular. Així doncs, ens dirigim cap al prat que hi ha davant nostre. Anem seguint unes petites fites que trobem durant tot el camí. Ara, a un petit sender que té marques vermelles i blanques del Gr-150-1.
Ens incorporarem a aquest sender pràcticament pla, fins que en poca estona arribem a una clotada que baixa del Collet de Comabona. Aquí deixem el Gr i pugem en direcció al Collet on arribarem en poca estona. Un cop al Collet de Comabona, ens adonem que la cara nord de la Serra del Cadí no té res a veure amb la cara sud per la qual hem pujat.

De sobte davant nostre hi ha un precipici que cau sobre la Cerdanya. Si el dia és clar, la vista des d’aquest punt és impressionant. Per arribar al cim, només hem d’anar seguint la carena.
Per baixar, anem altre cop fins al Collet de Comabona pel mateix camí pel qual hem pujat. Un cop al collet, en lloc de baixar, seguirem la carena tot passant pel Puig de la Font Tordera i l’Aguiló. Des d’aquest últim, baixem directament al Pas dels Gosolans. En aquest punt, ens retrobarem amb els senyals del Pr que havíem seguint durant bona part de la pujada. La vista des d’aquest pas és impressionant.
En lleugera baixada girem a l’esquerra fins que arribem al torrent que hem trobat a la pujada. D’aquí fins al cotxe, ho farem pel camí que ja coneixem de la pujada.

des del Mirador de Gresolet

Situació geogràfica: Cadí/Moixeró
Inici / final: Mirador de Gresolet
Durada total: 7h 29m
Desnivell: 1095 m
Alçada mínima: 2548 m
Alçada màxima: 1580 m
Distància a/t: 23,5 km
Track gps: Si

Comabona
Comabona
(Visited 10.860 times, 2 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *