Balandrau

Balandrau

Facebooktwittermail

per Tragurà

La nostra intenció era començar la pujada al Balandrau des de l’antena que hi ha a la sortida de Tregurà de Dalt, però ens van aconsellar que no val la pena, que el millor és començar des del collet de la Gralla, o el més a prop possible. La pista que puja al collet de la Gralla està en molt bon estat (setembre de 2015) i es pot fer amb un turisme tranquil·lament. Tot i això, no vam arribar fins al collet, vam aparcar un xic abans, a uns 1860 metres d’altura aproximadament. Ara, un cop realitzada la sortida, també crec que no val la pena sortir des de l’antena. Si amb el Balandrau no en teniu prou i voleu fer més quilòmetres o més desnivell, recomano fer algun altre cim de la zona.

Així doncs, un cop aparcat el cotxe, iniciem caminant per la pista fins a arribar al collet de la Gralla. Aquí, deixem la pista principal i anem seguint la pista de la dreta, ja amb pujada i en no tan bon estat com la primera. En 15 minuts aproximadament arribem a la collada del Moro on trobem una pista a l’esquerra la qual deixarem. Nosaltres anem seguint la pista principal. Aquesta de l’esquerra és per la que tornarem un cop hàgim fet el cim. Ara arribem a la collada de Fontlletera, on trobem dues basses d’on veu el bestiar que pastura per la zona. Des d’aquí i fins al coll dels Tres Pics, el camí és evident i no té pèrdua.
Arribem al coll i la vista de les muntanyes veïnes comença a ser espectacular. Bastiments, Torreneules, Pastuira, etc.
Ara falta acabar d’arribar al cim. Girem a l’esquerra i enfilem les últimes pujades que tampoc presenten cap dificultat.
Si tenim la sort que el dia sigui clar, la vista des del cim és espectacular!! El Montseny, Montserrat, Pedraforca, els cims que envolten Núria i un llarg etcètera de valls i cims es mostren davant nostra.
Un cop hem gaudit del cim, toca baixar i tenim dues opcions. Pel mateix camí pel qual hem pujat o podem baixar pel dret, per la Costa Rabí fins a trobar la pista principal. La baixada és tot per zona de prat i, tot i que no presenta cap dificultat tècnica, cal estar atents a no desviar-nos del llom de la muntanya i anar baixant sempre en direcció a la pista que queda davant nostra. Finalment, arribem a la pista i girem a l’esquerra.
En pocs metres, trobem la Ribera de la Fontlletera, un lloc genial, per fer una parada i refrescar els peus després de tot el que hem caminat. Pocs metres després de la Ribera, trobarem una pista que s’enfila cap a l’esquerra que ens portarà de nou a la collada del Moro. Recomano seguir-lo per dos motius. Primer perquè fa drecera i ens estalviarà de caminar un bon tram per la pista i segon, ens estalviarem de menjar-nos la pols que deixen els cotxes que circulen per la pista.
Aquest tram no és massa llarg i en poca estona, arribem a la collada del Moro i aquí, recuperem la pista per la qual hem pujat. Ara girem a la dreta fins que arribem de nou al cotxe pel camí que ja coneixem.

Situació geogràfica: Ripollès
Inici / final: Collada del Moro
Durada total: 4h 44m
Desnivell: 775 m
Alçada mínima: 1856 m
Alçada màxima: 2590 m
Distància: 13,2 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

 

Balandrau
Balandrau
(Visited 24.889 times, 3 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

One thought on “Balandrau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *