Refugi forestal Jaume Ferrer

Costabona

Facebooktwittermail

des de Setcases

Situació geogràfica: Pirineu Oriental
Inici / final: Setcases
Durada total: 7h 30m
Desnivell: 1253 m
Alçada mínima: 1257 m
Alçada màxima: 2465 m
Distància a/t: 19,8 km
Track gps: Si

Iniciem la pujada al Costabona a un dels dos aparcaments que trobem només d’arribar a Setcases. Hem d’anar a buscar el pont que travessa el riu i que està davant de l’aparcament més gran. Un cop passat aquest pont, trobem un carrer a l’esquerra que ens indica l’itinerari al Camí de la Serra. El deixem i seguim a la dreta. A escassos 100 metres trobarem un altre pont a la nostra dreta el qual travessarem. A partir d’aquí entrem al bosc i la pujada és forta des d’un principi. En aquest primer tram, anirem seguint els senyals blancs i vermells de Gr.
Sortirem del bosc i trobarem una pista forestal, segurament amb algun cotxe tot terreny aparcat. El Gr s’enfila decididament a la nostra dreta, nosaltres agafarem la pista de l’esquerra, però anem amb compte, no és la pista que baixa, sinó la que té una lleugera pujada i que ens portarà fins a la colla Fonda.
Anem seguint sense problemes aquesta pista fins a arribar a una tanca per cotxes. Aquí un petit sender a la dreta ens porta directament fins a la Collada. Veurem que hi ha cotxes aparcats.
En aquest punt, tornem a trobar senyals d’algun Gr que pugen cap al cim. Per pujar, anem seguint el tancat per bestiar, recomano pujar pel costat esquerre de la tanca i que a més és on hi ha els senyals blancs i vermells. Passarem per les Roques d’en Mercer i anirem seguint pel llom de la muntanya.
Hi ha un punt que les marques es desvien del llom i van directament al Coll de Pal. En aquest punt, podem seguir pel llom o anar fins al coll de Pal i allà acabar de fer la pujada. Nosaltres, com que hi havia molta boira, vam decidir assegurar el camí i anar fins al coll de Pal.
El coll de Pal és un important encreuament de camins i de Gr’s, nosaltres girem a la dreta i enfilem l’última pujada de la jornada i finalment, arribem al cim del Costabona. Si hi ha sort, la vista des del cim és fantàstica.
Per tornar a Setcases, desfem el camí fins al coll de Pal i aquí busquem un petit sender marcat per fites i alguna marca de color groc. Aquest camí de baixada hi ha algun punt que és una mica perdedor, hem d’anar seguint el llom de la muntanya i anar buscant les fites que ens marquen el camí correcte.
Arribem al refugi forestal Jaume Ferrer. Aquí és un bon lloc per fer una parada a recuperar un xic de forces. Ara, seguim el camí que queda just davant el refugi. Aviat tronarem a entrar al bosc i anirem seguint el sender sense problemes fins que ens trobem davant nostra una pista forestal. La travessem i anem seguint fins que a una corba del camí seguirem cap a la nostra dreta. Aquí nosaltres no vàrem veure cap senyal. A partir d’aquí i fins a Setcases, hem d’anar seguint un petit sender molt herbós i en algun punt no massa clar, però tot i això no hem de tenir cap problema per arribar a Setcases.

Costabona des de Setcases
Costabona des de Setcases
(Visited 3.152 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

3 thoughts on “Costabona

 1. Vaig intentar pujar al Costabona amb una noia, i no vam trobar el camí. Si la noia veu aquest comentari, m’agradaria dir-li que m’agradaria pujar al Costabona amb ella.

  Gràcies

 2. Bones,

  Primer de tot, felicitar-vos per l’excel·lent descripció de la ruta, de segur que li traurem profit! Sabeu si el Refugi Jaume Ferrer es tracta d’un refugi lliure?

  Gràcies!
  Salut i muntanya!

  Sergi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *