Fageda d'en Jordà

Fageda d’en Jordà

Facebooktwittermail

La fageda d’en Jordà és un bosc de faigs excepcional perquè creix en un terreny planer i s’assenta damunt d’una colada de lava procedent del volcà del Croscat, la qual ofereix un relleu accidentat, amb abundoses prominències molt característiques, que poden assolir més de 20 m d’alçada i que reben el nom local de tossols. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La fageda està envoltada de bona part dels vint-i-un volcans que hi ha a la comarca de la Garrotxa.

Aquesta és la típica sortida que es pot fer a la zona volcànica de la Garrotxa, ja que amb un sol dia es visiten tres dels indrets més destacats de la zona, com són la Fageda d’en Jordà, l’ermita que hi ha a l’interior del volcà de Santa Margarida i finalment el volcà del Croscat.

Per no tenir problemes per aparcar el cotxe, el deixarem a l’aparcament de la Fageda i intentarem arribar-hi d’hora, com va ser el nostre cas, també podem deixar el cotxe i començar des de l’aparcament de Santa Margarida. Com que la ruta passa pels dos aparcaments, l’excursió serà la mateixa.

En ser un lloc tan turístic, la ruta està molt ben marcada i la veritat és que no cal fer gaire explicació, ja que només cal seguir els senyals amb el número 1 que és el número d’aquesta ruta.

L’excursió és curta però si la fem a l’hivern, hem de tenir present que al passar per dins el volcà de Santa Margarida és una zona molt ombrívola i la temperatura baixa bastant.

A gaudir de l’entorn!!!!

Dades de l’excursió

Situació geogràfica: Garrotxa
Punt de sortida: Aparcament de la Fageda
Durada total: 4 h
Desnivell: 339 m
Alçada mínima: 552 m
Alçada màxima: 737 m
Distància: 11,86 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Croscat i Fageda d'en Jordà
Croscat i Fageda d’en Jordà
(Visited 20.104 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

4 thoughts on “Fageda d’en Jordà

 1. Voldriem visitar la zona volcanica demà 15 d’agost. Hi han excursions ja planificades o ho has de fer per lliure. Voldriem una sortida programada

  1. No ho sé Montserrat. Jo simplement he publicat informació de l’excursió que vaig fer per lliure. Segurament si n’hi hagi de programades però no ho sé.

 2. Bona tarda.
  Diumenge voldriem fer l’excursio circular de la fageda d’en jordà,pasaant pels dos volcans de santa margarida i croscat.
  He estat llegint que es una excursio dunes 4 hores.
  La meva consulta es si es pot menjar a algun lloc durant l’excursio o millor que agafem entrepans/beure de casa?
  Marca un 38% de pluja diumenge,com ho veieu per fer-ho igualment?
  Gràcies
  Núria

  1. Hola Núria,
   nosaltres vam portar entrepans i no recordo bé si hi ha algun restaurant pel camí. Pel que fa a la meteo, jo sempre espero a mirar-ho el dia abans al meteocat i decideixo. Amb tants dies d’antelació és difícil fer la predicció.
   Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *