Puigsacalm per Bracons

Puigsacalm per Bracons

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Pirineu Oriental
Punt de sortida: Coll de Bracons
Punt d’arribada: Sant Privat d’en Bas
Durada total: 5 hores
Desnivell: · 383 de pujada
· 1015 de baixada.
Alçada mínima: 625 m
Alçada màxima: 1515 m
Distància: 9,7 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Iniciem la pujada al Puigsacalm per Bracons deixant el cotxe al mateix coll. En direcció Nord s’enfila el camí pel petit talús que hi ha just a la corba del coll. Seguirem uns metres pel llom per continuar després seguint el camí que segueix ben fressat per la fageda del vessant oest. Al cap de poca estona de planejar, el camí s’enfila fins al coll de Sant Bartomeu (1249 m) i és en aquest punt on ens trobem amb un encreuament de 5 camins, nosaltres seguirem el que va per la nostra dreta en direcció Nord.
A partir d’aquí ens endinsem a una fageda i seguint sempre el camí principal, en pocs metres arribem a la Font Tornadissa. És en aquest punt on el camí deixar de ser fressat i s’enfila pels prats que hi ha a l’esquerra de la font i ens dirigim cap al llom de la carena i d’aquí seguirem a la nostra dreta fins als Rasos del Manter.
Anem seguint el filat fins al capdamunt de la carena, on trobem una porta que ens permet travessar el filat, travessem un petit coll i ens tornem a endinsar a una fageda. Seguim el camí principal i anirem a parar just a sot el cim. Aquí trobem un encreuament amb un faig al mig. Seguim pel camí de la nostra dreta que amb una forta pujada ens deixa al cim del Puigsacalm (1515 m).
Ens dirigim ara cap a l’ermita de Santa Magdalena del Mont. Desfem la forta pujada del cim fins al faig que hi ha al mig del camí. Aquí, seguim el rètol que ens indica Santa Magdalena. En poca estona, tenim l’opció d’arribar-nos fins al cim del Puig dels llops. Tan si anem aquest cim com si no, seguin el corriol fins a arribar a una pista més ampla que ens durà directament a l’ermita.
Ara, per dirigir-nos al salt de Sallent, agafarem el camí pel qual hem arribat i anirem seguint durant una bona estona la pista principal fins a arribar a un trencant a la dreta que ens indica Salt de Sallent. Per tant, girem cap a la dreta i al cap d’un moment ja veiem un rètol que indica el mirador del salt. Ens hi arribem i gaudim d’una vista fantàstica del salt. Ens dirigim ara cap al salt, retornem fins al rètol que indica el mirador i anem cap a la dreta. Seguin el corriol, arribarem en poca estona al salt. Aquí, és un lloc ideal per fer una parada.
Per anar a buscar el camí de les Escales, seguim el rètol de “Mas ….” (ho sento, no recordo el nom del Mas) tot seguin el filat fins a arribar a una porta que en permet creuar aquest filat. A partir d’aquí, el camí perd desnivell molt ràpidament fins a arribar al peu del salt. Cal anar amb molt de compte en aquest tall fins al peu del salt, ja que si hi ha humitat, hi ha pedres que rellisquen molt.
Ara només cal anar baixant seguint el corriol fins que desemboquem a una pista més ampla. Seguim cap a la dreta fins a arribar a una barrera pels cotxes. Continuem baixant fins a arribar a una bifurcació de pistes. Si seguim la de la dreta, aniríem al restaurant de Can Turró, per tant, si no volem menjar res, seguirem la pista de l’esquerra. Sense deixar la pista principal anirem a parar a la carretera que ens durà fins a Sant Privat d’En Bas.
Pujar al Puigsacalm per Bracons i fer aquesta travessa, resulta una excursió molt maca però, clar, ens obliga a deixar un cotxe al coll de Bracons i un altre a Sant Privat. Si ens volem estalviar un tall de caminar, en lloc de deixar el cotxe a St. Privat, el podem deixar a la tanca abans esmentada, a l’encreuament de pistes del restaurant, o bé al mateix restaurant. La pista per arribar al restaurant es troba en molt bon estat.

Puigsacalm per Bracons
Puigsacalm per Bracons
(Visited 4.853 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *