Platja d'Aro

Palamós – Sant Feliu de Guíxols

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 9

Punt de sortida: Palamós
Punt d’arribada: Sant Feliu de Guíxols
Durada total: 4h 40m
Desnivell: 269 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 55 m
Distància: 17,5 km
Track gps:
Waypoints gps:

Aquesta és una etapa bàsica del GR 92, constituint-ne un dels seus trams més freqüentats. Els punts de començament i final, que són les importants i ben comunicades poblacions de Palamós i Sant Feliu de Guíxols delimiten un sens fi de paratges encantadors de la nostra incomparable Costa Brava, alternant zones salvatges amb altres humanitzades, però mantenint sempre un alt grau d’interès i en primera línia de costa. L’etapa és curta i senzilla, quasi un passeig pel camí de ronda, excepte a partir de la platja de Sant Pol en què es ressegueixen els punts més feréstecs d’aquest tram de costa.

També dir que aquesta etapa enganya una mica i més si fem cas a la guia de la FEEC i Catalana de Senderisme que ens marca que l’etapa és totalment plana. El desnivell és poc, però en total hi ha uns 300 metres de desnivell, així que plana del tot no ho és.

Sortim de Palamós pel passeig i ens dirigim cap a Torre Valentina. Després arribarem a la platja de les Roques Blanques i aquí em vaig trobar amb un petit però gran problema. El camí de ronda estava tallat per manca de seguretat a la zona del Cap Roig. Seguir endavant és la nostra responsabilitat però millor fer cas dels senyals i no passar per aquest tram.
Per continuar podem anar a buscar la carretera que passa just al costat de la Cala (si mirem a l’oest, veurem passar els cotxes) i seguir per carretera fins a trobar unes escales a mà esquerra que en portaran a la platja. Des d’aquí jo vaig recular fins a trobar una nova tanca i així només perdre’m el tram tancat per seguretat.
Continuem direcció Platja d’Aro i tot i que el camí està obert anem trobant senyals que es recorden que cal estar atents a la possible caiguda d’alguna pedra.
Un cop hàgim fet tot el passeig de Platja d’Aro el camí va a buscar la carretera per tal de travessar el riu Ridaura i fins passat el port de la població no tornarem anar arran de costa.
Un cop a la platja de Sa Conca, anirem seguint arran de costa. Arribarem a s’Agaró i la platja de Sant Pol. Ara ens separem un xic de la costa però no gaire fins a arribar al passeig de Sant Feliu de Guíxols.

Gr-92 Etapa 9
Gr-92 Etapa 9
(Visited 12.956 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar