Garraf - Vilanova i la Geltrú

Garraf – Vilanova i la Geltrú

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 22

Punt de sortida: Garraf
Punt d’arribada: Vilanova i la Geltrú
Durada total: 6h 13m
Desnivell: 740 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 298 m
Distància: 23,2 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Etapa en la qual tornarem a caminar al costat del mar després de moltes etapes interiors. A la primera meitat de l’etapa sortim de Garraf farem dues pujades per baixar finalment a Sitges on podem dir que comença la segona part de l’etapa que és pràcticament plana fins a Vilanova i la Geltrú. En aquesta segona part etapa cal tenir molta precaució, ja que durant una bona estona caminarem al costat mateix de les vies del tren. En general està bastant ben senyalitzada i no tindrem massa problemes per arribar a la nostra destinació. La primera part de l’etapa el terreny és bastant pedregós, però no recomano utilitzar “xiruques”, ja que també caminarem molta estona sobre asfalt.

Sortim de Garraf i just en passar per sota de l’autopista comença la pujada. Aviat entrarem a una zona d’explotació minera on correctament senyalitzat, ens adverteix del perill d’esllavissades. Arribarem a Can Lluçà sense problemes i aquí comença una llarga baixada que farem sense cap tipus de problemes.
Arribem a una rotonda on hi ha l’entrada de la fàbrica de ciment i aquí comença la segona pujada, més curta que la primera. Ja quasi a dalt de tot trobem la bella ermita de la Trinitat on podem parar a fer un mos. Encara però ens falta pujar una estona més. Seguint la pista, veiem que el Gr es desvia a la dreta per assolir el cim de la Penya del Llamp. Aquesta zona la vegetació és molt densa i de senyals n’hi ha molt pocs. És un petit tram una mica embolicat i jo no vaig ser capaç de trobar el cim. Si es vol, es pot seguir la pista principal. Molt poca estona després d’aquest tram, la pista s’eixampla i a l’esquerra surt un petit sender que ens indica que el Gr baixa a Sitges per aquí. Baixada entretinguda i bastant pedregosa que ens porta fins al capdamunt de la urbanització Centre – Llevantina. Seguim l’únic carrer que hi ha i estarem atents, ja que a un punt on el carrer fa una corba forta a l’esquerra, el Gr gira a la dreta per una zona d’escales que ens fan de drecera.
Arribem a una rotonda molt transitada. Seguim recte i després pel carrer de l’esquerra fins que creuem la via del tren. Ara girem a la dreta i seguim aquest carrer tot recte fins a arribar a la platja de Sant Sebastià de Sitges. Seguim arran de mar fins a arribar al passeig marítim. Toca caminar tot el passeig fins a pràcticament el final on baixa a la platja per poder creuar sense problemes la riera de Ribes. Passem per davant d’una discoteca i el camí segueix ja arran de vies. Aquest tram de costa al que entrem ara està ben senyalitzat i l’única precaució que cal tenir és els punts on caminarem al costat mateix de les vies del tren.
Entrem a Vilanova i la Geltrú creuant un pont i seguim caminant per l’avinguda del Passeig Marítim fins a arribar a la rambla de la Pau. Girem a la dreta i seguim la rambla de la Pau. Final d’aquesta etapa.

Gr-92 Etapa 22
Gr-92 Etapa 22
(Visited 5.772 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *