Garraf - Vilanova i la Geltrú

Garraf – Vilanova i la Geltrú

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 22

Punt de sortida: Garraf
Punt d’arribada: Vilanova i la Geltrú
Durada total: 6h 13m
Desnivell: 740 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 298 m
Distància: 23,2 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Etapa en la qual tornarem a caminar al costat del mar després de moltes etapes interiors. A la primera meitat de l’etapa sortim de Garraf farem dues pujades per baixar finalment a Sitges on podem dir que comença la segona part de l’etapa que és pràcticament plana fins a Vilanova i la Geltrú. En aquesta segona part etapa cal tenir molta precaució, ja que durant una bona estona caminarem al costat mateix de les vies del tren. En general està bastant ben senyalitzada i no tindrem massa problemes per arribar a la nostra destinació. La primera part de l’etapa el terreny és bastant pedregós, però no recomano utilitzar “xiruques”, ja que també caminarem molta estona sobre asfalt.

Sortim de Garraf i just en passar per sota de l’autopista comença la pujada. Aviat entrarem a una zona d’explotació minera on correctament senyalitzat, ens adverteix del perill d’esllavissades. Arribarem a Can Lluçà sense problemes i aquí comença una llarga baixada que farem sense cap tipus de problemes.
Arribem a una rotonda on hi ha l’entrada de la fàbrica de ciment i aquí comença la segona pujada, més curta que la primera. Ja quasi a dalt de tot trobem la bella ermita de la Trinitat on podem parar a fer un mos. Encara però ens falta pujar una estona més. Seguint la pista, veiem que el Gr es desvia a la dreta per assolir el cim de la Penya del Llamp. Aquesta zona la vegetació és molt densa i de senyals n’hi ha molt pocs. És un petit tram una mica embolicat i jo no vaig ser capaç de trobar el cim. Si es vol, es pot seguir la pista principal. Molt poca estona després d’aquest tram, la pista s’eixampla i a l’esquerra surt un petit sender que ens indica que el Gr baixa a Sitges per aquí. Baixada entretinguda i bastant pedregosa que ens porta fins al capdamunt de la urbanització Centre – Llevantina. Seguim l’únic carrer que hi ha i estarem atents, ja que a un punt on el carrer fa una corba forta a l’esquerra, el Gr gira a la dreta per una zona d’escales que ens fan de drecera.
Arribem a una rotonda molt transitada. Seguim recte i després pel carrer de l’esquerra fins que creuem la via del tren. Ara girem a la dreta i seguim aquest carrer tot recte fins a arribar a la platja de Sant Sebastià de Sitges. Seguim arran de mar fins a arribar al passeig marítim. Toca caminar tot el passeig fins a pràcticament el final on baixa a la platja per poder creuar sense problemes la riera de Ribes. Passem per davant d’una discoteca i el camí segueix ja arran de vies. Aquest tram de costa al que entrem ara està ben senyalitzat i l’única precaució que cal tenir és els punts on caminarem al costat mateix de les vies del tren.
Entrem a Vilanova i la Geltrú creuant un pont i seguim caminant per l’avinguda del Passeig Marítim fins a arribar a la rambla de la Pau. Girem a la dreta i seguim la rambla de la Pau. Final d’aquesta etapa.

Gr-92 Etapa 22
Gr-92 Etapa 22
(Visited 5.677 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar