El Far

Mare de Déu del Far

Facebooktwittermail

Iniciem l’excursió a Sant Martí Sacalm. Per arribar aquest punt, ho farem des d’Amer, per una petita carretera que amb uns 10 quilòmetres ens deixarà a aquest bonic paratge.

Abans de continuar vull comentar que al tram de camí comprès entre el Santuari de la Mare de Déu del Far i el Grau de Cabrafiga, hi ha algun punt on el camí, tot i no representar cap dificultat, és molt aeri, per tant desaconsello aquesta excursió a tota persona que tingui problemes amb les altures.

Iniciem doncs a Sant Martí Sacalm i comencem per un camí tancat amb una tanca que conté un rètol. Molt important que tornem a tancar aquesta tanca per tal que el bestiar que pastura per la zona no s’escapi.
El primer tram de camí està marcat amb senyals blancs i grocs, per tant les anem seguint i també anem seguint els senyals que ens indiquen “El Far”.

Quan portem caminats uns 2 quilòmetres, trobem una pedra a mig del camí (foto 13) que ens indica que el camí gira a l’esquerra. A una altra pedra més gran (foto 14) veiem que ens indica a triar entre el camí “curt” o el “suau”. El curt puja pel Grau de Sant Martí i no sé com és perquè nosaltres no vàrem pujar per aquí, però ens varen explicar que la pujada és molt forta. Nosaltres vàrem seguir pel “suau” on el camí puja fent ziga-zagues fins a arribar al capdamunt de la muntanya. Aquest tram de camí des de la pedra fins al cim, no hi ha cap tipus de senyal, però no hi ha pèrdua, ja que no hi ha cap intersecció de camins.

Anem a sortir just davant de l’ermita de Santa Anna del S. XV. Un cop visitada, arribarem fins al Santuari de la Mare de Déu del Far per la carretera.
Al Santuari, si el dia és clar, gaudirem d’unes vistes espectaculars, inclús si el dia és molt clar, podrem veure Montserrat i La Mola.

Per baixar, hem d’estar atents a unes marques blanques pintades als arbres. En cas que no les veiem, comencem baixant per la carretera i quant trobem un prat a mà esquerra amb un escut català pintat a una pedra (foto 60), baixem pel prat fins baix de tot. A la punta de tot, a part de gaudir d’unes fantàstiques vistes, trobarem sense problemes les marques blanques que haurem d’anar seguint.

Anem seguint sempre les marques blanques, aquí hi ha algun punt on el camí és molt aeri, precaució!!! I de cop el camí gira a l’esquerra, és l’entrada al Grau de Cabrafiga per on baixarem. Abans d’iniciar la baixada, observarem que davant nostre hi ha unes grans extensions de prats. Val la pena de treure-hi el cap, ja que són molt macos.

Ara si, iniciem la baixada. El camí està marcat amb fites i és de forta baixada. Tot i això no presenta dificultats.

Arribat a baix, sortirem a una petita esplanada dues pistes a l’esquerra i les fites que ens indiquen de baixar per un petit sender cap a la dreta. Nosaltres agafem la pista del mig. La primera de l’esquerra crec que porta al mig de la cinglera i el sender marcat amb fites crec que porta a La Triola i al Castell de Fornils.
Anirem baixant per la pista abans esmentada i durant una bona estona anirem passant pels peus de la cinglera fins que a poc a poc ens separem d’ella i arribem a una pista principal on veiem una altra tanca de bestiar.
Obrim i sobretot tornem a tancar aquesta tanca i anem seguint per la pista fins a Sant Martí Sacalm on tenim el cotxe.

Dades de l’excursió

Situació geogràfica: La Selva
Punt de sortida: Sant Martí Sacalm
Durada total: 4h 23m
Desnivell: 428 m
Alçada mínima: 715 m
Alçada màxima: 1128 m
Distància: 12,1 km.
Track gps: Si

mare-de-deu-del-far

(Visited 10.338 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *