Pica d'Estats per Pinet

Pica d’Estats per Pinet

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Pirineu Occidental
Punt de sortida: L’Artigue (Arieja – França)
Durada total: 10 hores 15 minuts:
1er dia: 3h
2on dia: 7h 15m
Desnivell: 2105 m
Alçada mínima: 1150 m
Alçada màxima: 3143 m
Distància: 18,8 Km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Per pujar la Pica d’Estats per Pinet, aparcarem el cotxe a l’Última corba abans del poble de l’Artigue. Ja veurem que hi ha molts cotxes i el camí que hem de seguir hi ha un gran rètol indicador.
Aquesta sortida no té cap mena de pèrdua, tot l’itinerari està marcat amb senyals de color groc. De totes maneres faig una explicació breu.
Comencem a caminar pel costat del riu, però ràpidament guanyem alçada i el riu queda bastant avall.
Durant la primera hora la farem pel mig del bosc. Poc tall després que s’acabi, trobem una cruïlla de camins. Els dos camins, tenen senyals de color grog, per tant podem tria el que més ens interessa. Jo les dues vegades que he estat a Pinet he pujat pel que queda a la dreta i he baixat després per l’altre, personalment és l’opció que més m’agrada.
Un cop arribats al refugi continuem seguint els senyals de color grog mentre seguim pujant.
Un xic abans de l’Estany d’Estats, cal estar alerta i seguir bé els senyals, ja que hi ha un camí que baixa fins a l’estany. Si agafem aquest últim, el desnivell per arribar a l’Estany de Montcalm, serà molt més gran.
A partir d’aquest segon estany, no hi ha cap problema per seguir el camí fins al cim.
En aquesta sortida podem realitzar 3 cims de més de 3000 metres. Un cop feta la Pica d’Estats, a 10 minuts tenim el Pic Verdaguer, que no presenta cap dificultat i ja de baixada i un altre cop al coll de Riufred, podem pujar al cim de Montcalm el qual hi arribarem amb una mitja hora des del cim del Pic Verdaguer.
Per tornar al refugi, agafarem el mateix camí de pujada i del refugi al cotxe, agafarem el camí que surt de darrere el refugi i baixa cap a l’Estany Sourd.
D’aquí, continuem baixant fins a trobar l’encreuament que hi ha prop del bosc i d’aquí pel camí conegut fins al cotxe.
Al tractar-se d’una sortida llarga i amb un desnivell important, és recomanable realitzar-la en dos dies, fent nit al refugi, o acampant al seu voltant. Si el primer dia decidim pujar més amunt, i no està nevat, hi ha un lloc per acampar al costat de l’Estany de Montcalm.
En cas que vulgueu dormir al refugi, penseu a reservar les places amb antelació que si no, no tindreu lloc. A la secció d’enllaços i trobareu el del refugi on hi ha el telèfon.
Recordeu que a França, tots els telèfons comencen per 0, però trucant des d’aquí no s’hi ha de posar, ja que és un número que només s’utilitza en trucades nacionals franceses.

Pica d'Estats per Pinet
Pica d’Estats per Pinet
(Visited 21.107 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *