Costa Brava

Portbou – Llançà

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 1

Punt de sortida: Portbou
Punt d’arribada: Llançà
Durada total: 3h 28m
Desnivell: 461 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 235 m
Distància: 11,93 km
Track gps:
Waypoints gps:

La primera etapa del GR 92 ens porta des de la vila de Portbou fins a Llançà. Creuarem la Serra de l’Albera amb unes vistes espectaculars d’aquest primer tram de la Costa Brava. Visitarem la població de Colera per després trepitjar la platja de Garbet que ens apropa al Cap de Ras. Enfilem finalment cap a la població de Llançà. En el transcurs de la nostra caminada haurem gaudit d’unes cales encisadores.

L’inici del GR 92 a Portbou, el farem des de la platja, segui pel carrer alcalde Miquel Cabré, que és la carretera per la qual segurament heu arribat i quan aquesta fa una corba forta a l’esquerra, seguim el GR per unes escales que queden just a davant nostra. Aviat sortirem de Portbou i sense cap problema, anem seguint fins a Colera tot seguint els senyals vermells i blancs del Gr.

Un cop estem a punt d’arribar a Colera, ens trobem amb la carretera que duu cap a Portbou. Recentment han fet obres i els senyals han desaparegut. Hem de baixar fins a tocar la via del tren per on passa la riera de Molinàs. En el punt on es creuen la riera i la via del tren, hi ha un pont per travessar la riera, el GR passa per aquest pont.

Arribem sense problemes a la platja de Garbet, la seguim fins a quasi al final on trobem un senyal de camí de ronda que ens indica cap on hem de pujar.

Estem a punt d’arribar al cap de Ras, el GR però, se’l salta i va directa a la platja de Canyelles. Jo vaig seguir però el camí que porta fins al cap de Ras i la veritat és que val la pena. Per mi, va ser el tram més maco de la jornada. Recomano que us arribeu i que aneu voltant el cap fins a recuperar el GR a la platja de Canyelles. D’aquí fins al port de Llançà on acaba l’etapa d’avui no hi ha cap problema. També un cop hàgim arribat al port, es pot pujar fins al Castellà que és allà mateix i des d’on gaudirem d’una bona vista de Llançà.

Gr-92 Etapa 1
Gr-92 Etapa 1
(Visited 20.675 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

4 thoughts on “Portbou – Llançà

  1. Hola,
    aquesta Setmana Santa volem fer les 3 primeres etapes del GR92 (Portbou-Roses) amb la nostra filla de 1 any. Voldríem saber si és possible fer la ruta amb un cotxet 4×4.
    Moltes gràcies!

    1. Hola Marta, perdona no haver contestat abans. Problemes tècnics de la pàgina i personals meus m’han tingut uns mesos allunyats. Amb un cotxet encara que sigui 4×4 ho veig complicat en aquest tram. Si ho vàreu fer, ens podries explicar com us va anar?, pot servir d’ajuda a altres excursionistes. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *