Prehistòrica de La Roca del Vallès

Facebooktwittermail

La Prehistòrica de La Roca del Vallès no és només una ruta de senderisme qualsevol, és una oportunitat per a experimentar la història i la natura en la seva forma més pura. Junts amb quatre companys de ruta, em vaig aventurar en aquest lloc increïble i vull compartir-vos aquesta experiència.

Característiques de la ruta Prehistòrica de La Roca del Vallès

DistànciaTemps en movimentDesnivell positiuAltitud màximaTipus de ruta
11,08 km5 h 14 min322 m335 mCircular

El recorregut prehistòric

Primera part del recorregut està carregada d’història. Iniciem la nostra jornada a les 8:00 del matí, aparcant a l’entrada del parc. A pocs metres, ens desviem a l’esquerra cap al dolmen de Can Gol II. Aquesta estructura megalítica és única, encara que li falti la roca de coberta. D’aquí, anem a la Roca Foradada de Can Gol, una altra formació rocosa que va ser perforada de forma artificial. Es creu que va ser una tomba prehistòrica.

Dólmen de Can Gol II - Prehistòrica de La Roca del Vallès

D’ací, ascendim a la Pedra de les Creus, que és plena de símbols gravats que daten d’èpoques diferents. En resum, tot aquesta part és una càpsula del temps que ens porta de tornada a l’època prehistòrica, un viatge emocionant per a qualsevol amant de la història.

El bosc encantat

Després de la immersió en la prehistòria, la segona part del nostre recorregut ens duu a un lloc màgic: el Bosc Encantat. Aquí ens topem amb escultures de pedra com un elefant i un Moái de la Illa de Pasqua, així com un indi esculpit en una roca granítica. L’ambient en aquesta part del parc és realment màgic. La llum del sol s’infiltren delicadament a través de les fulles dels arbres, creant una atmosfera somiadora.

El bosc encantat - Prehistòrica de La Roca del Vallès

Com anar-hi

Per a arribar al punt d’inici de la ruta, vam aparcar a l’entrada del parc i començar l’aventura des d’allà. I per a qui s’ho pregunten, aquesta ruta té una dificultat tècnica moderada, però és fàcil de seguir gràcies als senyals.

Apreciació personal

De totes les vegades que he visitat aquesta àrea del Vallès Oriental, aquest recorregut ha estat especialment excepcional. Les vistes, l’entorn i l’energia d’aquest lloc són simplement indescriptibles. Puc dir amb certesa que és una experiència que no oblidaré mai.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *