Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Girona/Costa Brava
Punt de sortida: Sant Antoni de Calonge (Cruïlla entra Av. Mediterrània i
Passeig Josep Mundet)
Durada total: 2h 30m
Desnivell: 357 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 124 m
Distància: 10,9 Km

Iniciem l’excursió a la cruïlla de l’Av. Mediterrània i el passeig Josep Mundet de Sant Antoni de Calonge. Ens dirigim cap al passeig marítim, aquí girem cap a la nostra esquerra i anem seguint el passeig fins al final tot seguint els senyals del Gr92. Un cop al final del passeig agafem el camí de ronda fins a torre Valentina. Una mica abans d’arribar a la torre, trobem l’encreuament amb el PR-C 116. Si es vol, es pot arribar fins a la torre que queda a pocs metres, després haurem de retrocedir fins a aquest punt. Aquí toca pujar un primer tram d’escales, arribem a un carrer ample i ens dirigim a la nostra esquerra, al cap de pocs metres trobem un segon tram d’escales a la nostra dreta que també toca pujar. Al final de les escales trobem el carrer d’Antoni Gaudí i el seguim cap a la nostra dreta fins a arribar al carrer Rafel Casanovas que girarem a la nostra esquerra fins a arribar al càmping Treumal. Aquí ens tocarà travessar la carretera que ve de Platja d’Aro i continuar per una pista asfaltada que queda just al nostre davant, la seguirem fins a arribar a la cruïlla d’un sender local que queda a la nostra dreta.
Aquí deixem el PR-C 116 i agafarem el sender local en direcció a la Torre Roure. Anem seguint pel camí que puja suaument fins que arribem a la carena del Puig Palet.
A la nostra esquerra trobem un camí que ens portarà a la cova del Ronquillo. Un cop visitada la cova retornem al cim de la carena del Puig Palet i agafem un corriol que baixa cap al pla de Calonge. Arribem a la Pedra de Fondils, una gran pedra amb formes esculpides a la seva superfície. Anem seguint tot recte, passarem pel costat del mas Eugeni i arribarem a una carretera asfaltada. El nostre camí continua cap a l’esquerra i en molt pocs metres travessarem la riera de Calonge.
Arribem a la Carretera GI-661, la travessem i en pocs metres ens trobem davant la Torre Roure, que és de propietat privada i que per tant no hi podem entrar. Continuem pel camí fins a arribar a una cruïlla. Just al nostre davant tenim la carretera C-31, a la nostra esquerra hi ha l’escorxador i el nostre camí continua a la dreta per la carretera asfaltada que va paral·lela a la C-31. Al final d’aquesta trobem la carretera que va de Sant Antoni fins a Calonge, la seguim a la dreta durant uns 200 metres anant amb molt de compte, ja que està força transitada.
Girem a l’esquerra i entrem a la urbanització de Sant Daniel. Aquesta urbanització està en construcció i la senyalització del sender local és bastant escassa. Continuem pels carrers fins a arribar a l’ermita de Sant Daniel. L’ermita està en ruïnes.
Ens dirigim fins al cim del Puig ses Forques. Primer travessant el rec d’en Basses i després per un petit corriol que passa per entremig d’una pineda. Sortint de la pineda arribem a un carrer, el qual seguirem uns 15 metres fins que a la nostra esquerra trobem un passant en forta pujada entre dues cases. Al final d’aquest passant trobem ja el senyal indicatiu que ens porta fins al Menhir i el dolmen del Puig ses Forques.
Aquí seguim el corriol si arribem a un altre carrer de la urbanització i tot seguint els senyals indicatius arribem fins al punt d’inici.

Sant Antoni de Calonge
Sant Antoni de Calonge
(Visited 1.140 times, 2 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *