Taga

Taga

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Pirineu Oriental
Punt de sortida: Bruguera
Durada total: 4h 30m
Desnivell: 893 m
Alçada mínima: 1095 m
Alçada màxima: 2040 m
Distància: 10,4 Km

El Taga és una muntanya del Ripollès. És a la serra Conivella i separada de la serra Cavallera per la Portella d’Ogassa. Encara que no és una muntanya gaire alta, la seva posició dominant sobre les valls del Freser i del Ter la fa un punt de referència de la comarca. A més, és un mirador excel·lent dels cims del Pirineu des del Puigmal al Canigó.
Just abans del poble de Bruguera trobem una pista a mà esquerra que porta fins al coll de la Pera. Des d’aquest punt hi ha una excel·lent vista del Puigmal, els Torreneules i en general de tots els pics que formen l’olla de Núria.
Pugem en direcció el Taga, travessem un petit bosc fins a trobar una pista asfaltada. Seguim aquesta pista fins al coll de Jou i des d’aquí remuntarem els quasi 450 metres de desnivell pujant pel dret.
Una altra opció si volem escorçar la sortida, és pujar amb cotxe fins al coll de Jou. Si triem aquesta opció, un cop arribem a Bruguera trobarem un rètol a mà esquerra que indica Coll de Jou. La pista està asfaltada en la seva totalitat. En aquest cas, l’excursió serà de només uns 3 quilòmetres entre anar i tornar
En tots dos casos, per tornar desfarem el camí de pujada.

(Visited 4.555 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *