El Talló

El Talló

Facebooktwittermail

Inici de la ruta: De Castellfollit de la Roca a Oix

Per arribar al punt d’inici de l’excursió a El Talló, anirem a Castellfollit de la Roca. Aquí vaig prendre direcció cap a la població d’Oix. Després, vaig continuar cap a Beget. A uns 10 Km d’Oix, vaig creuar el Coll de Bucs i, poc després, vaig passar per la font de les Dous. Després d’una corba pronunciada a mà dreta, es pot observar a la dreta de la carretera un petit espai per aparcar amb un pal indicatiu. A l’esquerra, hi ha un camí flanquejat per pals de ferro: aquest serà el camí pel qual pujaré.

Situació geogràfica:Garrotxa
Punt de sortida:Carretera d’Oix a Beget
Durada total:3h 30m
Desnivell:666 m
Alçada mínima:760 m
Alçada màxima:1276 m
Distància:13,5 Km

Ascens a el Talló: Entre marques verdes i carabasses

El camí cap al Talló està clarament marcat amb senyals de color verd i carabassa, eliminant qualsevol dubte a l’hora de seguir-lo. Malgrat això, oferiré una breu descripció del recorregut per a aquells que vulguin detalls addicionals.

Vaig començar a ascendir i, en poc temps, vaig arribar a una bifurcació. Una pista seguia recta mentre que l’altre s’enfilava cap a l’esquerra. Encara que les marques indiquen l’esquerra, vaig optar per continuar recte, ja que el camí és menys empinat aquesta ruta. A mesura que avançava, vaig deixar la pista principal i vaig entrar dins del bosc. Aquest atall em va permetre guanyar uns 150 metres de desnivell sense haver de fer una gran volta. A la sortida del bosc, vaig prendre la pista a mà dreta i vaig arribar a una extensió de prats anomenada Resclusanys. Seguint les marques, vaig passar per un lloc anomenat les Colladiques i finalment vaig arribar al cim del Talló, situat a 1276 metres d’altitud. Sorprenentment, el cim no té cap indicador del seu punt més alt, així que vaig haver de confiar en el meu instint.

Retorn al punt de partida: Descobrint arbres monumentals

Per al retorn, vaig decidir no tornar pel mateix camí. En canvi, vaig seguir les marques verdes i carabasses que m’han acompanyat durant tota l’excursió. Poc després, vaig trobar dos arbres monumentals en el meu camí: el primer era impressionant, però el segon encara més! Vaig continuar descendint fins que vaig trobar el Pr-c186, que connecta Camprodon amb Oix. Seguint les dues marques, el camí va anar perdent desnivell de manera gradual fins arribar al lloc conegut com Pujant del Matxo. Vaig deixar la pista principal i vaig agafar un corriol que em va portar al bosc. Després d’un ràpid descens, vaig arribar al coll Sagordi, on vaig abandonar el Pr-c186 i vaig seguir les meves marques originals cap a l’esquerra. Finalment, vaig tornar a la intersecció inicial i vaig prendre a la dreta per tornar a la carretera.

El Talló
El Talló
(Visited 1.875 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar