Tossa de Mar – Blanes

Facebooktwittermail

Camins de la Mediterrània – etapa 16

Nova etapa del nostre projecte arrelat per les serralades litorals del nostre país i que està adreçat a conèixer tot el litoral català. En aquesta ocasió tornarem a tenir la vista en el llunyà mar Mediterrània, però que a poc a poc s’anirà apropant. En els primers trams anirem guanyant alçada i s’anirà fent més petit el Castell de Tossa, que sense cap mena de dubte, ens ofereix una de les vistes més interessants. Cal destacar que el Castell de Tossa és l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix a la costa catalana. L’any 1931 va ser declarat Monument Històric Artístic Nacional i està situat a primera línia de costa dins la Vila Vella de Tossa de Mar.
Entre les turístiques poblacions de Lloret de Mar i Blanes, el camí va fent un puja i baixa, a trams per sobre del nivell del mar i a trams, visitant fantàstiques cales de la Costa Brava, després ens allunyarem de la costa entre cala Canyelles i cala Trons per retrobar-la més endavant.
També indicar que llevat del primer tram que surt de Tossa de Mar, l’etapa d’avui seguir el sender GR92 i per tant, durant tot el dia trobarem els senyals blancs i vermells de Gr.

Itinerari previst:

Tossa de Mar (10 m), Torre dels Moros (restaurada l’any 97 i vista de Tossa i del Cap de la Badia), Suros del Santos, Els Cars, Repetidor de TV, Xalet Vermell, Carretera GE-682 a Lloret de Mar, Dipòsit d’aigua, urbanització mig abandonada, Cala Morisca, porta per anar a la cala, Can Juncadella, Cala Canyelles, escales del carrer de França, plaça del restaurant, urbanització de La Llevantina, urbanització de Cala Tortuga, urbanització Cala Mongoda, carrer Costa de Llevant, Camí de Ronda, es passa per Cala Trons, castell de Lloret, Sa Caleta, Lloret de Mar (10 m), Monument a la Dona Marinera, Cala Banys, urbanització Santa Clotilde, Cala Boadella, carretera Santa Cristina, Casa Treumal, urbanització de la Serra Llarga, Cala Sant Francesc, Coll de Forcadell (110 m), Castell de Sant Joan (173 m), Font d’en Romà, Blanes (10 m).

Punt de sortida: Tossa de Mar
Punt d’arribada: Blanes
IBP index: 81
Durada total: 6h 32m
Temps efectiu: 5h 32m
Desnivell: 742 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 173 m
Distància: 21,2km
Track gps: Si
Mapa Camins de la Mediterrània 16
Mapa Camins de la Mediterrània 16

 

Perfil Camins de la Mediterrània 16
Perfil Camins de la Mediterrània 16

 


 

Camins de la Mediterrània és una idea de Jaume Busqueta i Núria Arnan, pertanyents a Excursionistes.cat, entitat excursionista de Terrassa

(Visited 3.380 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *