Al Montgrí, hi ha el Cau del Duc d'Ullà

Cau del Duc d’Ullà

Facebooktwittermail
Punt de sortida: Forn de Calç
Durada total: 1h 55m
Desnivell: 247 m
Alçada mínima: 35 m
Alçada màxima: 273 m
Distància: 4,2 km
Track gps:

La pujada a la muntanya d’Ullà, no és massa concorreguda, per això si volem gaudir de tranquil·litat i d’una vista excepcional sobre l’Empordà, aquest és el millor lloc.

Començarem des del pou de glaç que hi ha a la petita plaça que formen l’encreuament del camí de les Dunes amb el C/ Sta. Margarida. Aquest serà el punt d’inici d’unes quantes de les sortides que proposo aquí la web. També un bon lloc per deixar el cotxe.

Aquí ja trobem un pal indicatiu que ens diu per on hem d’anar. La pujada transcorre tot seguint el GR-92, així doncs només hem d’anar seguint els senyals vermells i blancs que ens anirem trobant i arribarem sense dificultats al castell.

Durant la pujada, trobarem tres capelles, que segons s’explica, servien per donar refugi als pastors de la zona.

Un cop al coll de la Creu, ens trobem amb un encreuament de camins, si continuéssim rectes, baixaríem cap a l’ermita de Sta. Caterina, el de la dreta, ens portaria clarament cap al castell, nosaltres, girem a l’esquerra (Oest) i anem seguint el petit sender. El camí en general es veu bé per on passa, però hi ha algun lloc on no és massa rastrejat es pot perdre un xic.

Quan siguem a una alçada de 230 msnm més o menys i al peu d’uns petits singles, trobarem un camí de pedra que marxa cap a l’esquerra. Anirem seguint el petit rastre que trobem a la base dels singles. Aquest tram cal anar amb compte, ja que hi ha algun petit tram un xic compromès. Es tracta d’anar seguint sense perdre alçada i en qüestió d’uns 10 – 15 minuts més o menys arribarem al cau.

Un cop hàgim gaudit del cau, seguim uns metres en direcció oest fins que trobem per on pujar a la carena de la muntanya.

Un cop a la carena, podem optar per acabar-nos d’arribar al cim de la muntanya d’Ullà o tornar cap al coll de la Creu. Seguim baixant fins a ser a la primera capella, la de baix de tot. Aquí el camí es bifurca. Nosaltres hem pujat pel de l’esquerra, ara però anirem baixant pel de la dreta. Trobarem un parell d’encreuaments, en els dos casos, el de l’esquerra sempre porta al camí pel qual hem pujat, nosaltres anirem seguint els de la dreta. En cas de dubte, sempre hem d’agafar el que fa baixada i que va en direcció a Torroella de Montgrí.

Cau del Duc d'Ullà
Cau del Duc d’Ullà
(Visited 2.313 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *