Aiguamolls de l'Empordà

El Cortalet (Aiguamolls de l’Empordà) – L’Escala

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 5

Punt de sortida: El Cortalet
Punt d’arribada: L’Escala
Durada total: 4h 26m
Desnivell: 118 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 20 m
Distància: 20,49 km
Track gps:
Waypoints gps:

Aquesta etapa, comença al Cortalet i va seguint l’itinerari principal de visita del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que és una joia ecològica i de paisatge. En el moment de començar aquest itinerari de natura, convé corregir una mica la mentalitat excursionista y fer-la “naturalista”. Cal oblidar-se dels rellotges, tot guardant-los a la motxilla, així com aquesta informació del GR92, i prendre les guies que faciliten al centre d’informació. L’aventura del GR92 té un dels seus moments més amables en la companyia del paisatge, la flora i sobretot la fauna del parc. Un cop fora del parc, el GR92 voreja de prop el riu Fluvià fins a l’Armentera per terreny d’alt valor ecològic. Després d’una estona de paisatge rural venen els “plats forts” de Sant Martí d’Empúries i el port i les runes d’Empúries. Un passeig marítim molt concorregut i atractiu fins a l’Escala completa una excursió que satisfarà a tothom.

Podem deixar el cotxe a l’aparcament del Cortalet i un cop visitat el parc, ens trobem a la platja de la Gola, caminem uns metres en direcció sud i si ens fixem bé, el sender segueix per un pont llevadís que ens durà a la zona del Fluvià Nàutic. Aquí a uns 100 metres del pont trobem un encreuament on jo ni hi vaig veure cap senyal. Hem de girar a la dreta, ja que si l’agaféssim, a l’esquerra arribaríem a un punt sense sortida.

Rodegem el Fluvià Nàutic i ens situem al costat del riu Fluvià ja quasi a la seva desembocadura. Hem d’estar alerta, ja que la pista principal la seguirem durant molt poca estona. Aviat ens desviem a l’esquerra per un petit sender que anirem seguint un bon tram al costat del riu fins a arribar a Sant Pere Pescador. Quan trobem el primer carrer de la població, girem a l’esquerra i sense deixar-lo el seguim fins que trobem un pont per on creuarem el riu. Un cop passat el pont, anem seguint a la nostra dreta però no per la carretera, sinó per un carrer paral·lel a aquesta. Aviat ens tornem a situar al costat del riu i el seguirem un tram més fins que ens desviem a l’esquerra direcció l’Armentera. Creuem el poble de nord a sud sense problemes i ens dirigim cap a Cinclaus. El tram de l’Armentera fins a Cinclaus és el més pesat de l’etapa doncs hi ha un bon tram per carretera asfaltada i més tard per camí que, almenys a mi, se’m va fer molt llarg i pesat.

El final de l’etapa, ens té preparada una agradable visita a Sant Martí d’Empúries, nucli medieval que pertany a L’Escala. Dels segles IX al XI Sant Martí va ser la capital del Comtat d’Empúries fins que l’any 1079 es va traslladar a Castelló d’Empúries. Un cop visitat el nucli, que al ser petit es visita en poca estona, seguirem caminant per un agradable passeig. A la nostra esquerra el Mediterrani i a la dreta, les ruïnes grecoromanes d’Empúries. Tot i que l’entrada queda una mica apartada del nostre camí, si ho desitgem, podem visitar les ruïnes. Si no, seguirem caminant pel passeig, rodejats de pins i que passa pel costat mateix de les diferents platges. Al final d’aquest, ens trobarem amb una carretera davant nostra. Girem a l’esquerra i anem seguint sempre el litoral fins a arribar al punt d’informació que hi ha a la platja dels Riells on donarem per acabada l’etapa.

Gr-92 Etapa 5
Gr-92 Etapa 5
(Visited 10.272 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *