Aiguamolls de l'Empordà

El Cortalet (Aiguamolls de l’Empordà) – L’Escala

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 5

Punt de sortida: El Cortalet
Punt d’arribada: L’Escala
Durada total: 4h 26m
Desnivell: 118 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 20 m
Distància: 20,49 km
Track gps:
Waypoints gps:

Aquesta etapa, comença al Cortalet i va seguint l’itinerari principal de visita del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que és una joia ecològica i de paisatge. En el moment de començar aquest itinerari de natura, convé corregir una mica la mentalitat excursionista y fer-la “naturalista”. Cal oblidar-se dels rellotges, tot guardant-los a la motxilla, així com aquesta informació del GR92, i prendre les guies que faciliten al centre d’informació. L’aventura del GR92 té un dels seus moments més amables en la companyia del paisatge, la flora i sobretot la fauna del parc. Un cop fora del parc, el GR92 voreja de prop el riu Fluvià fins a l’Armentera per terreny d’alt valor ecològic. Després d’una estona de paisatge rural venen els “plats forts” de Sant Martí d’Empúries i el port i les runes d’Empúries. Un passeig marítim molt concorregut i atractiu fins a l’Escala completa una excursió que satisfarà a tothom.

Podem deixar el cotxe a l’aparcament del Cortalet i un cop visitat el parc, ens trobem a la platja de la Gola, caminem uns metres en direcció sud i si ens fixem bé, el sender segueix per un pont llevadís que ens durà a la zona del Fluvià Nàutic. Aquí a uns 100 metres del pont trobem un encreuament on jo ni hi vaig veure cap senyal. Hem de girar a la dreta, ja que si l’agaféssim, a l’esquerra arribaríem a un punt sense sortida.

Rodegem el Fluvià Nàutic i ens situem al costat del riu Fluvià ja quasi a la seva desembocadura. Hem d’estar alerta, ja que la pista principal la seguirem durant molt poca estona. Aviat ens desviem a l’esquerra per un petit sender que anirem seguint un bon tram al costat del riu fins a arribar a Sant Pere Pescador. Quan trobem el primer carrer de la població, girem a l’esquerra i sense deixar-lo el seguim fins que trobem un pont per on creuarem el riu. Un cop passat el pont, anem seguint a la nostra dreta però no per la carretera, sinó per un carrer paral·lel a aquesta. Aviat ens tornem a situar al costat del riu i el seguirem un tram més fins que ens desviem a l’esquerra direcció l’Armentera. Creuem el poble de nord a sud sense problemes i ens dirigim cap a Cinclaus. El tram de l’Armentera fins a Cinclaus és el més pesat de l’etapa doncs hi ha un bon tram per carretera asfaltada i més tard per camí que, almenys a mi, se’m va fer molt llarg i pesat.

El final de l’etapa, ens té preparada una agradable visita a Sant Martí d’Empúries, nucli medieval que pertany a L’Escala. Dels segles IX al XI Sant Martí va ser la capital del Comtat d’Empúries fins que l’any 1079 es va traslladar a Castelló d’Empúries. Un cop visitat el nucli, que al ser petit es visita en poca estona, seguirem caminant per un agradable passeig. A la nostra esquerra el Mediterrani i a la dreta, les ruïnes grecoromanes d’Empúries. Tot i que l’entrada queda una mica apartada del nostre camí, si ho desitgem, podem visitar les ruïnes. Si no, seguirem caminant pel passeig, rodejats de pins i que passa pel costat mateix de les diferents platges. Al final d’aquest, ens trobarem amb una carretera davant nostra. Girem a l’esquerra i anem seguint sempre el litoral fins a arribar al punt d’informació que hi ha a la platja dels Riells on donarem per acabada l’etapa.

Gr-92 Etapa 5
Gr-92 Etapa 5
(Visited 10.094 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar