Refugi del coll de Banyuls

Pic de Sallafort

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Albera
Inici / final: Coll de Banyuls
Durada total: 3h 13m
Desnivell: 647 m
Alçada mínima: 356 m
Alçada màxima: 981 m
Distància: 7,2 km
Track gps: Si

El Pic de Sallafort està situat a la Serra de l’Albera i té 981 m d’altitud. El cim, marca la frontera entre Catalunya i França. El costat català pertany al municipi d’Espolla a l’Alt Empordà i el francès, al municipi de Banyuls-sur-Mer. A França l’anomenen Puig de Sallfort.
Iniciem des del Coll de Banyuls, on hi hem arribat per carretera des d’Espolla. Són 10 quilòmetres per una carretera amb unes vistes precioses.
Cal remarcar que tot el recorregut està molt ben senyalitzat amb fites i marques de color groc que sempre van seguint el més a prop possible de la carena de la muntanya.

Al cap de 100 metres d’haver començat, trobem el petit refugi de Coll de Banyuls. Bastant net i ben cuidat. A partir d’aquí el camí s’enfila decididament amb una forta pujada. Hem de pensar que del coll al cim hi ha 3,5 quilòmetres i un desnivell de 650 metres, per tant, quasi tota l’estona hi ha un pendent important.
Quan portem quasi dos quilòmetres, trobem una zona plana. Encara que no en tenim la sensació d’estar a un cim, aquesta zona plana és el cim del Pic de les Eres. Aquesta zona planera va bé per recuperar un xic de forces per afrontar la recta final de la pujada, on trobarem pendents igual o encara més fortes que les superades fins ara.

El que canvia bastant a partir d’aquí, és el nostre entorn, ja que entrem a dins al bosc i com més ens apropem al cim, més pedregós es torna. Aquí, hem d’estar molt atents als senyals grocs i les fites per anar seguint el camí correcte. Sortim del petit bosc i trobem una zona molt pelada d’arbres, un terreny encara més pedregós i algunes vaques pasturant tranquil·lament. Seguim així una estona fins que trobem de nou un petit bosc. Aquí hem d’estar atents a les fites i senyals, ja que al costat d’un arbre molt gran, i en forta pujada, surt un petit sender que ens acabarà de portar fins al cim.
Després de les fortes pujades que hem hagut de passar per arribar fins aquí, ens sorprendrà que el cim és una zona molt planera.
Per tornar a Coll de Banyuls, desfem el camí de pujada.

Pic de Sallafort
Pic de Sallafort
(Visited 4.219 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *