Prat d'Aguiló - Gresolet

Prat d’Aguiló – Gresolet

Facebooktwittermail
Refugi de sortida: Prat d’Aguiló
Refugi de pas: Lluís Estasén
Refugi d’arribada: Gresolet
Temps efectiu: 6h 11m
Temps total: 8h 53m
Alçada màxima: 2484 m
Alçada mínima: 1274 m
Desnivell de pujada: 912 m
Desnivell de baixada: 1760 m
Distància: 17,26 km

Cavalls del Vent Etapa 2

Segona de les sis etapes d’una deliciosa aventura a través del Parc Natural del Cadí-Moixeró al Prepirineu català. Avui anem des del refugi de Prat d’Aguiló fins al de Gresolet. Ja molt a prop del final, visitarem el refugi Lluís Estasen.

L’etapa no presenta dificultats, només el descens a través de la selva des del refugi Lluís Estasen a prop de Gresolet, on, depenent de les condicions del sòl, cal procedir amb més compte perquè el pendent és important, és un camí estret a través d’arbres, revestits amb una catifa de fulles que pot arribar a ser relliscant. Durant l’etapa, trobarem aigua a Font Tordera, a prop del Pas dels Gosolans, i al refugi Lluís Estasen. Aquesta font situada a més de 2400 metres d’altitud, és la més alta del parc del Cadí-Moixeró, i es troba a pocs metres a l’est de la ruta.

Això és, però, una ruta històrica: des que vam deixar el refugi de Prat d’Aguiló fins a gairebé passat el refugi Lluís Estasen, seguim la ruta que feia el poble de Gósol per anar a treballar els seus camps de cereals a Bellver Cerdanya.

També el refugi de Gresolet, forma part del GR Camí dels Bons Homes, recreació de l’exili dels càtars occitans.

Però els motius de la celebració no acaben aquí: aquest és l’escenari que ens permet veure el massís del Pedraforca, en les seves vessants oriental i nord. I així tenim la percepció de la majestuositat d’aquesta muntanya que és un dels emblemes del Parc.

Iniciem la ruta

Sortim del refugi de Prat d’Aguiló i ascendim, cap al sud, direcció al Pas dels Gosolans. A la part final, ja en terrenys rocosos, les vistes són impressionants. Val la pena fer aquesta ruta amb temps. Al llarg de la pujada hi ha les marques blanques i grogues que ens guien, i no les de color taronja que solen indicar les dels Cavalls del Vent.

Finalment arribem al Pas dels Gosolans. Un bon lloc per fer un merescut descans mentre contemplem les excepcionals vistes. És un bon lloc per fer un entrepà abans de continuar amb l’etapa d’avui.

Després d’haver carregat les piles, comencem el recorregut per l’altiplà. L’entorn és idíl·lic, suau, fascinant. Al final creuem el Clot Palomar, una cresta rocosa i comencem a baixar lentament, inicialment cap a l’oest. L’obertura dels paisatges no té límits, i veiem clarament el costat nord del Pedraforca, i allà baix, seguint el vessant, el camí de terra que ens portarà al nostre següent refugi, el Lluís Estasen.
Després d’una parada i segellar el nostre carnet, emprenem l’última part del nostre camí d’avui. Enmig d’un espès bosc i algun tram amb bastant desnivell, arribem finalment a la carretera.

Ara, el camí entra al bosc. És el bosc de fulla de Fosca, ple de pi roig, avet, faig, roure i boix. Una manta de fulles cobreix el camí i ens fa estar alerta. El dia és calorós i s’agraeix aquest tram de camí enmig de tanta vegetació. A més, els arbres ja es comencen a vestir de tardor i el joc de colors és magnífic. Arribem a la riera de Gresolet, ens descalcen i banyem els nostres peus cansats a la gèlida aigua del torrent. Tot un plaer pels nostres peus.

Estem ja molt a prop del refugi de Gresolet, així doncs, fem un últim esforç per arribar al nostre destí d’avui.

(Visited 1.482 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *