Cavalls del Vent - Etapa 01

Serrat de les Esposes – Prat d’Aguiló

Facebooktwittermail
Refugi de sortida: Serrat de les Esposes
Refugi de pas: Cortals de l’Ingla
Refugi d’arribada: Prat d’Aguiló
Temps efectiu: 5h 52m
Temps total: 8h 28m
Alçada màxima: 2190 m
Alçada mínima: 1506 m
Desnivell de pujada: 1040 m
Desnivell de baixada: 381 m
Distància: 16,6 km

Cavalls del Vent Etapa 1

Primera de les sis etapes d’aquesta gran aventura pel Parc Natural del Cadí-Moixeró els primers dies de setembre de 2018.
Decidim iniciar aquesta aventura al refugi del Serrat de les Esposes. Cal tenir en compte que es pot començar pràcticament en qualsevol dels refugis i que només el de Niu d’Àliga no té accés en cotxe.
Aquesta etapa no presenta dificultats especials; es fa principalment entre boscos de pi silvestre i avet, i podrem fer provisió d’aigua a Font Freda.
Just davant el refugi del Serrat de les Esposes, iniciem un bon tram de pujada fins a arribar a la carretera. En arribar-hi, seguirem un camí paral·lel, fins que entrem al bosc.
Entrem al bosc i l’ambient és cada vegada més fresc i humit, cosa que s’agraeix en dies assolellats d’estiu. Aviat, trobem el camí que porta la Mirador del Cap de Ras, des d’on es pot gaudir d’unes vistes fantàstiques de la Vall d’Ingla i de la Cerdanya. Però entre anar al mirador, gaudir de les vistes i tornar a aquest punt és una horeta i nosaltres decidim de continuar el nostre camí i no desviar-nos que tot just hem començat i ens queda molt camí al davant.
Travessem la carretera que queda davant nostra i de seguida ens trobem amb la Font Freda. Aprofitem per refrescar-nos i omplir les cantimplores. Seguim el nostre camí en lleugera baixada. Travessem dos rierols, fins a arribar a la falda on es troba el refugi dels Cortals de l’Ingla.
En aquest refugi i fem la parada justa per segellar el nostre carnet i seguim el camí un altre cop a dins el bosc, cosa que s’agraeix, ja que el dia és calorós. Arribem al coll Pendís; on aprofitem per descansar una estona i menjar un bon entrapà.
En poca estona, arribem al Coll de la Moixa, amb unes vistes excel·lents de la Cerdanya al nord i del Berguedà al sud. I d’aquí el nostre següent punt d’interès és el Pas del Bou, on hi arribem contemplant paisatges de gran bellesa. Després de creuar una zona rocosa, passarem per un bosc ple d’arbres caiguts, testimoni del poder de les allaus a l’hivern.
Amb un sol de justícia, passem pel cim d’Aguiló, i a partir d’aquí, l’immens espectacle del Prat d’Aguiló es va obrir davant nostre, uns prats plens de vaques i cavalls. El paisatge és espectacular i no podem fer més que parar un moment a gaudir-lo. Al costat oposat, gairebé a la vora de l’altiplà, hi podem veure el nostre refugi per a aquesta nit, un lloc privilegiat per contemplar tot aquest bell paisatge.

(Visited 1.654 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *