Puig de Comaestramer

Puig de Comaestramer

Facebooktwittermail

El Puig de Comaestramer és el sostre comarcal de la comarca del Pla de l’Estany. La veritat és que hi ha bastant poca informació d’aquest cim i en alguns mapes, com per exemple el de ICC hi ha un error, doncs al lloc on es troba el Puig de Comaestramer, els de l’ICC i marquen el Puigsesarques, que és uns metres més baix.
S’hi pot pujar per diversos llocs, però com que és el sostre comarcal del Pla de l’Estany, vaig decidir pujar-hi des d’aquesta comarca.
Agafarem la carretera d’anar a Falgons i a 1,5 quilòmetres, trobarem un camí molt ample al començament que indica Pujarnol. Aquí podem aparcar i comencem a caminar.
Seguirem sempre la pista principal que ens porta fins a la carretera a Rocacorba. Al començament trobarem tres interseccions, la primera i la tercera, seguirem el camí de la dreta (sempre el camí principal) i la segona seguirem a l’esquerra, ja que a la dreta és evident que no i podem passar, ja que hi ha un portal que ens impedeix el pas.
Així doncs, seguirem la pista principal fins a la carretera i un cop a la carretera, la seguirem fins a l’ermita de Sant Nicolau. L’ermita es troba al començament d’una corba a l’esquerra, fem tota la corba i abans de la pròxima, trobem un camí en no gaire bon estat a la nostra dreta que seguirem fins a arribar a un coll. En aquest coll ja trobem un indicador que posa “Puig de Comaestramer” així doncs, anirem seguint els indicadors fins al cim.
Per baixar ho podem fer pel mateix lloc, o si tenim ganes de fer una petita volta, anirem seguint els indicadors de Pla de Martí i des d’aquí ja podem anar altra vegada a recuperar la carretera per la qual baixarem fins on tenim el cotxe. Aquesta petita volta pot resultar un xic perdedora així que cal estar atents a no equivocar-nos de camí.

Situació geogràfica: Girona / Costa Brava
Punt de sortida: Carretera a Falgons
Durada total: 5h 21m
Desnivell: 636 m
Alçada mínima: 246 m
Alçada màxima: 890 m
Distància: 14,88 Km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Puig de Comaestramer
Puig de Comaestramer
(Visited 1.324 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *