Margalló del Puig de la Palma

Puig de la Palma

Facebooktwittermail
Punt de sortida: Sobrestany
Durada total: 3 hores
Desnivell: 239 m
Alçada mínima: 6 metres
Alçada màxima: 141 metres
Distància: 12 km
Track gps:

El gran interès que té aquesta sortida, és la de visitar unes quantes barraques, el cau dels Ossos, que és el lloc on es van trobar les primeres restes prehistòriques al Montgrí i el margalló del Puig de la Palma.
En arribar a Sobrestany, trobarem que la carretera es converteix en una plaça, aquí podem deixar el cotxe.
Comencem a caminar al costat de les tanques del parc animal de Sobrestany, si tenim sort, algun dels animals estaran al costat de la tanca i els podrem observar de ben a prop. A un quilòmetre de Sobrestany, trobem la Torre Ferrana, avui convertida en casa de colònies.
Poc després trobem un primer encreuament, continuem recte i uns 200 metres després d’aquest encreuament, trobem un camí a l’esquerra on hi ha una fita a cada costat. Aquestes dues fites, marquen les propietats del comte de Torroella de Montgrí que ho tenia tot tancat. No fem cas d’aquest camí i continuem recta fins a una bifurcació, el camí de la dreta ens portaria al coll de les sorres, molt a prop de la urbanització les Dunes, nosaltres agafem el de l’esquerra seguint sempre el camí principal fins a arribar a dalt de tot de la pujada.
Ens trobem a un punt on tenim un molt bona vista. Deixem un camí a mà esquerra que és per on tronarem i agafem la impressionant recta que fa de tallafoc que tenim davant nostra.
Comencem a baixar, i en arribar al punt més baix, si girem la vista a l’esquerra, veiem les restes d’una barraca just a davant d’aquesta barraca hi ha l’anomenat avenc Hostench i el cau dels Ossos (molt tapat per la vegetació). En aquest cau va ser on es van trobar les primeres restes prehistòriques l’any 1876 i d’aquí li ve el nom.
Retornem al camí i principal i continuem ara en lleugera pujada fins que torna a baixar, quan siguem a baix de tot d’aquesta segona vall, també a mà esquerra hi ha dues barraques que actualment es coneixen amb el nom de les Bessones. També molt a prop d’aquestes barraques hi ha un forn de calç conegut amb el nom de forn Nou. Un cop visitat tot això, tornem al camí principal i l’anem seguint en direcció a mar.
Trobem una cruïlla. En el camí principal comença la pujada, i si ens fixem, el que gira a l’esquerra en direcció nord està bastant malmès. Seguirem aquest de l’esquerra. Si ens anem fixant, a mà dreta trobarem diferents barraques de pedra. Trobarem algun corriol però els anirem deixant, ja que desapareixen aviat. Seguirem sempre el camí principal fins a desembocar a un altre camí aquest en més bon estat a la dreta, aniríem al camí que va de L’Estartit a l’Escala. Nosaltres girem a l’esquerra. A uns 100 metres trobem una bifurcació, ara girem a l’esquerra i entrem a la zona del puig de la Palma on hi ha l’única planta de margalló que sobreviu al Montgrí.
L’accés a la zona on hi ha el margalló és força difícil i degut al seu interès botànic, em permeteu que no descrigui com arribar-hi. A l’arxiu de dades GPS no hi trobareu tampoc la situació del Puig de la Palma amb el margalló ni de cap dels caus, avencs o barraques descrites en aquesta sortida.
Ara ja només falta anar seguint sempre el camí en el qual estem sense agafar cap desviació i anirem a parar en el punt o descrit abans que seria el camí pel qual tornaríem, ara ja només falta baixar fins a Sobrestany.
Si ens entretenim a buscar i mirar tots els punts d’interès aquí descrits, la durada de la sortida serà de més de tres hores.

Puig de la Palma
Puig de la Palma
(Visited 883 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *