Puig d'Esquers

Puig d’Esquers

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Alt Empordà
Inici / final: Colera
Durada total: 3h 40m + parades
Desnivell: 875 m
Alçada mínima: 7 m
Alçada màxima: 606 m
Distància: 18 km
Track gps: Si

Sortim de la platja de Colera pel carrer del Mar en direcció Oest (és el carrer pel qual han de sortir els cotxes) i travessarem tot el poble fins a arribar a la carretera de Llançà a Portbou. Abans d’arribar a la carretera, passarem per la plaça Major on podrem contemplar l’espectacular plataner que hi ha.
Travessarem la carretera i seguirem per la pista que hi ha just al costat de la riera de Molinàs la qual creuarem en alguna ocasió. Tranquils, no hi passa aigua per tant, no hi ha cap problema per travessar-la.
Arribarem a Molinàs, un veïnat totalment abandonat. Aquí la pista principal travessa un torrent que baixa del Puig d’Esquers just on hi ha una font.
Seguim per la pista principal tot girant a l’esquerra. Iniciem ara el tram de pujada fins a la carena que després ens portarà fins al cim del Puig d’Esquers. Anirem seguint sempre la pista principal. Trobarem algun punt on ens farà dubtar, el primer, seguirem a la dreta. De nou, ens apareixerà una pista per la dreta, però nosaltres seguim la principal, és a dir, la de l’esquerra. Uns metres més endavant, tornarem a seguir el de la dreta i amb aquest, anirem a parar a una pista que baixa i que hi ha un gran dipòsit d’aigua. Aquesta és la pista per on baixarem del cim, seguim la pista de més a la dreta que segueix sent la principal. Estem ja a prop de la carena i trobem una nova bifurcació, qualsevol de les dues ens porten al cim, però seguim la de la dreta per anar a visitar l’ermita de Sant Miquel de Colera. Un cop a l’ermita, seguim pel camí en direcció sud fins al coll de Sant Miquel, i d’aquí fàcilment fins al cim del Puig d’Esquers. Girem una mica a la dreta i veurem el dolmen del Puig d’Esquers I, anem en diagonal cap al mar direcció est fins a trobar una pista que creuem. Seguim baixant per un camí molt dret fins a troba un camí a l’esquerra que pel mig de feixes de repoblació de pins ens portarà fins al dolmen del Mas Patiràs. D’aquí, baixem fins a la pista.

L’anem seguint fins al coll dels Tres Camins on hi ha un dipòsit d’aigua. Seguim el de la dreta tot seguint la carena fins que trobem la pista principal. Seguirem aquesta pista fins a la carretera. Atenció, cal travessar la carretera i seguir el petit corriol que hi ha just al costat de la tanca metàl·lica que trobem. Aquesta tanca queda a la nostra dreta i anem seguint per la carena fins a ser a dalt de tot. Abans d’arribar a dalt, passarem pel costat de dues basses artificials d’aigua. Un cop a la petita esplanada que hi ha a dalt, podrem gaudir de la bona vista que hi ha, baixarem en direcció est fins a la punta dels Canons, on hi ha dos canons. Un xic abans d’arribar als canons, trobem un petit corriol a mà esquerra que és el que ens portarà fins a la platja de Colera.

Puig d'Esquers
Puig d’Esquers
(Visited 2.966 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *